Lääne-Nigula tahab tõsta lasteaiamaksu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kui Linnamäe lasteaed peaks hiiglasliku mänguauto jaoks raha saama, ei pea põnnid enam vanadel traktorirehvidel turnima. Urmas Lauri

Linnamäe lapsed lasteaia hoovis. Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavolikogus on neljapäeval esimesel lugemisel eelnõu, millega ühtlustatakse uuest aastast osalustasu valla lasteaedades.

„Vanematel tuleb hakata rohkem maksma,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Eelnõu järgi hakkab kõigis Lääne-Nigula valla lasteaedades osalustasu sõltuma töötasu alammäärast, nagu see on mitmes teises naaberomavalitsuses. Et 2019. aastal on töötasu alammäär 540 eurot kuus, siis lasteaiatasu peaks olema sellest 10 protsenti ehk 54 eurot kuus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Raul
4 aastat tagasi

See on ikka nii, et valla elaniku lapsele on 5% miinimumpalgast, ehk siis 27 eurot kuus ja teine laps sellest veel pool (ehk 13) ja kolmas-neljas üldse tasuta. Ja siis on veel erandid Noarootsi, Kullamaa ja Martna kohta.

Jube
4 aastat tagasi

Lääne-Nigula vallas on õnneks tasuta lasteaiatoit, muidu oleks täielik katastroof. Ühe käega anname, teise käega võtame.

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Jube

kasvataja tahab ka võibolla leiva peale midagi toitvat panna, kas selline soov on siis jube ja ebaõiglane!? Ainult enda peale mõtleme, et kõike tasuta saaks