Lääne-Nigula otsib hooldekodudele pidajat

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Oru hooldekodu töötaja Tähe Lõhmus kardab, et erakätes läheb hooldekodu koht palju kallimaks. Eduard Laur

Oru hooldekodu töötaja Tähe Lõhmus kardab, et erakätes läheb hooldekodu koht palju kallimaks. Eduard Laur

Kuigi Lääne-Nigula vallavolikogu pole Risti ja Oru hooldekodu saatust veel arutanud, on tõenäoline, et konkurss pidaja leidmiseks kuulutatakse välja.

Lääne-Nigula vallale kuulub kaks hooldekodu – üks Ristil ja teine Orul. Mõlemad vajaksid raha, mida vallal ei ole. Risti hooldekodu ei vasta nõuetele – sealse 30 elaniku jaoks on pinda liiga vähe. Oru hooldekodu laiendamiseks taotles vald pool miljonit eurot toetust, kuid jäi sellest illma.

Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmuse sõnul tulevad hooldekodud küll ots otsaga kokku, üle aga ei jää suurt midagi – aastas 5000-10 000 eurot. „Põhimõtteliselt seinte värvimise raha. Investeerimisvõimekust ei ole,” ütles Lõhmus. See tekiks, kui mõlemat hooldekodu poole jagu laiendada. Ristil on 30, Orul 50 kohta. „Võimekus tekiks kuskil 80 koha kanti,” ütles Lõhmus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mees
4 aastat tagasi

Omavalitsusel tuleb võtta laenu ja teha ise vajalikud laiendused, kui laenu aga ei julgeta võtta, tuleb rahvalt annetusi küsida ja olukord oleks lahendatud. Lugedes artiklit jääb mulje, et tahetakse hooldekodudest vabaneda, sest need ei tooda kasumit. Pole hooldekodusi, pole ka muresid!

naine
4 aastat tagasi

meil pole kahjuks midagi nö riiklikku.Kõik on puhas äri.Mõni hambaarst või hooldekodu võiks ju riigi oma olla. Koht ei pea ka nii peen olema , tähtis oleks et ka vaesemad saaks abi.Meil aga läheb vastupidi,kõik müügiks.

Asta K
4 aastat tagasi

See on küsimus valitsusele, et hoida alles ka riiklikud hooldekodud. Kes soovib ja omab võimalusi võib muidugi erakapitalil põhineval asutusse minna. Selle nn. tasuta transpordi asemel kasutada see raha hooldekodude ülalpidamiseks. Kui vähegi poliitikud rahva peale mõtleks, oleks see hooldekodude mõistliku hinnaga pidamine täiesti võimalik.

nilsson
4 aastat tagasi

teeb kõikidest hooldekodudest paradiisi

Ats
4 aastat tagasi

Vald ei saa mõjutada kogu Eesti vanurite elu ,aga oma valla vananeva elanikkonna peale võiks ikka mõelda. Selline mõtlemine nagu praegu – müüme hooldekodud maha ,saame investeeringud ära teha ja valimistel kõvasti hääli. See on alatu mõtteviis ! OK , saame raha Linnamäele kultuurisaali ehitamiseks. AGA , ini,ene ei suuda lõpmatuseni rahvatantsu teha ,varsti on ta hooldekodus. Mis juhtub aga hooldekodudega ? Tehakse kerge remont ja tõstetakse kohatasu kahekordseks. See on fakt ja nii on toimunud igal pool. Mõelge ikka veel ,lp.volinikud !

Roheline
4 aastat tagasi
Reply to  Ats

Lihulas pole isegi mingitremonti olnud peale Rosimannuse kätte minekut! Kraanidest jookseb ainult külm vesi jne.

2. kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Ats

Võiks ju kultuurisaali pidamiseks ka konkursi korraldada. Kui Läänemaal valitseb kultuurisaalide põud, siis kindlasti on pakkujaid murdu. 🙂

just
4 aastat tagasi

selge see, et lähevad kallimaks.Mis mõttega ärimehed neid hooldekodusid muidu kokku ostavad….