Volikogu lükkab Lihula samba taastamise soovi tagasi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Riigikogu esi,mees Henn Põlluaas Lihula surnuaial rahvakoosolekul. Arvo Tarmula

Mullu septembris osales Lihula surnuaial rahvakoosolekul ka nüüdseks riigikogu eismeheks saanud ekrelane Henn Põlluaas, kes asetas kivi jalamile pärja. Arvo Tarmula

Lääneranna volikogu hääletab neljapäeval otsuse eelnõu üle, mis lükkab tagasi soovi püstitada Lihula kalmistule mälestuskivi, mille rajamist on õigeks pidanud EKRE esimees Mart Helme.

Lihula samba mälestuskivi paigaldamist taotles MTÜ Eesti leegioni sõprade klubi (ELSK). Lääneranna volikogu arutas mälestuskivi püstitamist juulis ja augustis. Toona otsuseni aga ei jõutud, kuigi volikogu juhi ja vallavanema sõnavõttude põhjal oli juba siis selge, et nõusolekut selleks ei anta. Lääneranna vallavalitsus arutas asja uuesti 5. septembril. Eitav otsus vormub ametlikult sel neljapäeval.

„Sel kivil ei ole ühtegi otsest seost Lihula elanike ega sündmustega,” ütles Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets eile Lääne Elule. „Kalmistule ei ole maetud ühtegi siinkandis hukkunud leegionäri.”

Pikkmets lisas, et Lihulas on juba olemas vabadussõja ausammas, millel on ka mälestustahvel teises maailmasõjas hukkunutele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jurist
4 aastat tagasi

Täiesti rumal otsus valla poolt. Lasite käest ainukese võimaluse oma kolkaküla millegagi niiöelda pildil hoida. Ei ole “juhtfiguuridel” selgroogu , on ainult pugemisoskus ja poliitkorrektsus. Hale , väga hale.

Rein
4 aastat tagasi

Mõistlik otsus, vastupidine oleks mõttetu provokatsioon. Õigem koht oleks näit. Sinimägedes, kus olid sündmused 1944.a

Lihula elanik
4 aastat tagasi

Tänud volikogule mõistliku otsuse eest. Volikogu peabki seisma oma kohalike elanike huvide eest. Pole meie kalmistule vaja poliitilisi EKRE valimiskoosolekuid nagu oli aastatagune massiüritus vabariigist kokku kamandatud meile võõraste parteilastega. Lihula kalmistul säilib nüüd meie lahkunud lähedastele hauarahu.

uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Ometigi selles lolluste jadas üks heledam laik !

Jass
4 aastat tagasi

Jah ei tee need vennad seal volikogus midagi.
Hirm on suur. Sai ka ühelt volinikult küsitud, et vene ausambad sobivad siis kalmistule.Siis mees vastas ei ei neid me puutuda ei tohi.Pidi palju pahandust tekitama.Arvan, et kui tuleb vene kord tagasi siis need samad mehed kiidavad kõik kuidas naad ikka kogujõust õõnestasid eesti vabariiki. Nagu tehti siis kui saabus eesti vabariik ja kõik kommud õõnestasid vene riiki.
Kahju on selgrootutest.

jaanus
4 aastat tagasi

Kas mitte Otto Tief ei liikunud sealkandis?Temale võiks küll samba püstitada, mitte aga ss-lastele.

Veebel
4 aastat tagasi
Reply to  jaanus

Mind teeb murelikuks, et meie seas veel päris palju punaseid on.

Pintsel
4 aastat tagasi
Reply to  Veebel

Kle,pane oma värvid karpi tagasi ja ära muretse, selge mõistusega inimesi on palju. Ükskord on igal asjal lõpp ja tuleb jätta surnud rahule ning tegeleda igapäevaste asjadega. See kivide avamine ja toppimine igale poole on juba halenaljakas. Elu läheb edasi ja kes tahab kedagi mälestada – teeb seda ka ilma nende sammaste ja kivideta.

Melle
4 aastat tagasi
Reply to  Pintsel

kommusid on sellegipoolest palju, ka ilma kivideta