2

Järgmisel suvel on elektritõukerattaga sõitmisel reeglid

Raido Kuldjärv. Foto: erakogu

Kui täna puudub liiklusseadusest selline termin nagu elektritõukeratas, siis politsei ja majandusministeerium on koostöös välja töötamas reegleid, mis võiksid juba järgmisel aastal seaduses tõuksidele kehtima hakata. Muuhulgas saab selgeks, kus ja millise kiirusega elektritõuksiga võib sõita ning kehtima võib hakata ka vanusepiirang.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo ütles ERR-ile, et elektritõuksidega toimunud registreeritud õnnetuste arv võib paista tõesti väike – eriti kui arvestada, et kõigis liiklusõnnetustes Eestis on täna saanud viga 1025 inimest, kellest 200 on olnud jalgratturid – kuid tegelikust olukorrast see täit pilti siiski ei anna.

Elektritõukeratta definitsioon liiklusseaduses täna lihtsalt puudub. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) ettepaneku põhjal lisati liiklusseadusesse, et ka elektrilisel tõukerattal, rulal, hõljukil ja teistel sarnastel  liiklusvahenditel liikuvad isikud loetaks jalakäijaks ning neile rakenduks jalakäija liiklusreeglid.

MKM-i veondus- ja liiklustalituse juhataja Sander Salmu sõnul kaalutakse praegu ministeeriumis elektritõuksiga sõitmisele konkreetsete nõuete kehtestamist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
juss
juss

Ehk jõuab mõni kloun enne kasti ennast sõita!

kodanik
kodanik

mis vanusepiirang kui mobodega sõidavad linnavahel vastu alaealised nolgid kellel ei ole liiklemisest õrna aimugi

wpDiscuz