Ahto Lobjakas: rahvusest, kultuurist ja rahvast

Ahto Lobjakas. Foto: arhiiv

Ahto Lobjakas. Foto: arhiiv

Mul on mõnikord tunne, et liiklus on kõige otsesem ja vahetum aken ühe inimkogumi kollektiivsesse „südamesse”. Ärgem kutsugem seda kogumit rahvuseks, sest see sõna kannab mõistena liigset laengut ja koondaks kohe algusse eeldustesse liiga palju seda, mis alles vajab selgitamist. Kui mingit täpsemat tähistust siiski otsida, võiks selleks olla natsioon – rahvas, nagu teda mõistetakse klassikalise poliitilise üksusena õhtumaises traditsioonis. Kuigi see sõna kannab endas sündima-alget, tähistab ta institutsiooni, mis reguleerib ühiskondlikku elu teatud maa-alal.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Huumorinurga lugeja
4 aastat tagasi

Sai laialt naerda kohe…..lehekesl niiii targad kolumbistid.

Sass S
4 aastat tagasi

Vahelduseks võiks kirjutada ka nendest kes meitele hullu sõja eest toodi . Mis nad teevad, on eluga rahul ja kuidas Eestis meeldib .

meeli
4 aastat tagasi

kuule karnau , ma juba maksin selle surmakuulutuste lehe eest. Nüüd küsid uuest pappi. Kui mina su lehes midagi avadada tahan siis küsid sa formaat a4 aast 1000 euri minu käest. kas ahto lobjakale kehtib samasugune hind ?

Mnjah
4 aastat tagasi

Kui meedia pasundab kogu aeg äärmustest ja räägib kui paha ja halb see on siis miks äärmuslikud ajakirjanikud hukkamõistu ei leia või vähemalt taunimist? Sõna on vaba on lihtsalt sõnakõlks ja sõnavabadus on valikuline.

Riina
4 aastat tagasi

Mis vaevab Lobjakat?

2. kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Riina

Teda vaevab mure, et osa rahvast ei saa aru Euroopa Liidu juhtide ilmeksimatust ja omakasupüüdmatust poliitikast. See on ju nii normaalne, et Saksamaa kutsub kogu maailma vaevatud enda juurde külla ja siis jagab nad mööda liitu laiali ning ajab Venemaaga äri, sest need ongi ju õiged sanktsioonid, kui väikeriik imeb näppu ja suur riisub koore.

Jaak
4 aastat tagasi
Reply to  Riina

Ta on ühe terava okka otsa istunud ja ei saa aru, et maailma ümber kujundamine ei leevendaks tema konkreetset probleemi.

mati
4 aastat tagasi
Reply to  Riina

ilmselt on tegemist meditsiinilise probleemiga. inimene on ilmselt üle õppinud