Galerii: Lääne praostkonna laulupäev Varblas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 51
Ühislaulmine Varbla kirikus. Foto. Illimar Toomet

EELK Lääne praostkonna päev ja laulupäev “Eesti keel ja eesti meel” toimus 1. juunil Varbla Püha Urbanuse kirikus. Laulupäevast sai osa umbes 150 inimest.

“Seadsin ametisse praost Kaido Saaki ja praostkonna nõukogu,” kirjutas piiskop Tiit Salumäe EELK sotsiaalmeediapostituses.

Nii ühendkooris kui ükshaaval laulsid muusikakollekiivid Haapsalust, Kullamaalt, Varblast, Lääne-Nigulast ja Nõvalt. Mängis Kose kiriku pasunakoor.

“Laulupäeva repertuaari omandamine on olnud talviste kooriharjutuste sisuks,” nentis kooris Kullamaa kooris laulev Helve Lehtmaa.

Kullamaa koguduse organist ja koorijuht Ivi Küla ütles, et Kullamaa Püha Johaneese koguduse koguduse kümneliikmeline segakoor käib koos kord nädalas kolmapäeviti. “Laulame kaks tundi järjest,” lausus Küla.

Laulupäev Varblas oli Küla sõnul suurepärane, kuid möödus imekiiresti. “Hästi tore päev oli,” nentis Küla. “Imeilus kirik, toredas kohas pastoraat, ka ilmaga vedas.”

Dirigent Küla juhatas praostkonna ühendkoori, kui lauldi Urmas Sisaski “Eesti missa” osa “Sanctus”. “Hästi keeruline laul,” nentis Küla. “Aga ma jäin hästi rahule. Sain, mida soovisin. Tundsin, et äkki olengi dirigent.”

“Tänan Varbla kogudust südamliku vastuvõtu eest ja laulupeo toimkonda tubli töö eest,” kirjutas Salumäe. “Tunnustus ja tänu kõigile lauljatele ja koorijuhtidele väga tubli töö eest. Muusikatöö meie kirikus on kõige tublim ja arvukam tööliik.”

Piiskop Salumäe sõnul on Martin Lutheri öelnud: „Muusika on mulle alati südamelähedane olnud. Kes seda kunsti valdab, on hea loomulaadiga ja kõiges anderikas.”

Fotod: Endel Apsalon


.
Fotod: Illimar Toomet
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ûritusele
4 aastat tagasi

oleks oodanud enamat reklaami eelnevalt nii kohalikule ümbruskonnale kui kaugemalt tulijatele.