5

Alkoholiaktsiis langeb 1. juulist 25 protsenti

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu Konsumis paigutati alkoholiriiulid ümber. Foto: Arvo Tarmula

Valitsus otsustas, et alates 1. juulist langeb nii kange kui ka lahja alkoholi aktsiis 25 protsenti. Riigieelarve strateegias lepiti ka kokku, et pensionäride tulumaksuvabastust suurendatakse 50 euro võrra, vahendas ERRi uudisteportaal.

Vastav eelnõu antakse riigikogule üle arvatavasti juba esmaspäeval. ERR-ile teadaolevalt jäi alkoholiaktsiisi langetamises valitsuses eriarvamusele sotsiaalminister Tanel Kiik.

Aktsiiside 25-protsendiline langetamine tähendab näiteks pooleliitrise ja viieprotsendilise alkoholisisaldusega õllel koos käibemaksuga 12,69-sendilist hinnalangetust. Pooleliitrine pudel viina, alkoholisisaldusega 40 protsenti, hakkab koos käibemaksuga maksma vähem 1,5 eurot.

Peaminister Jüri Ratas ütles ERR-ile, et tubakaaktsiis tõuseb ka edaspidi, kuid tõus saab olema laugem kui algselt plaanitud.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
juss
juss

Ullikesed! Egas kärakas sellest odavamaks ei lähe!

Peeter Esimene
Peeter Esimene

Ilmselgelt kõige tähtsam asi, mille uus valitus koheselt pidi ette võtma. Pohhui see tervishoid, haridus, regionaalareng. Tõmbame aga ninad täis ja valime teinekordki kaabusid.

Okseleajav valitsus.

Jaan
Jaan

Elagu EKRE!

Joe
Joe

Elagu Helme!

valija
valija

Üks valitsus lollitas rahvast aktsiiside tõusuga, järgmine lollitab 13 sendise langusega(lubadus ju) EKRE rahandusministri olek seepeale nii õnnelik nagu oleks JACK POTi võitnud–tegelikult rahvas on aru saanud et eluliselt tähtsaid asju see valitsus lahendama ei hakka ja rahva tervise ning pensionite osas on null

wpDiscuz