Haapsalu huvihariduse 70. aastapäeva tähistamine algab moodsa kunsti näitusega

Lääne Elu

info@le.ee

Näitus „Ilus asi“ avatakse reedel, 10. mail kell 16 Haapsalu kultuurikeskuse ees.
Näitus „Ilus asi“ avatakse reedel, 10. mail kell 16 Haapsalu kultuurikeskuse ees.

Haapsalu noorte huvikeskus tähistab oma suurt juubelit üle-eestilise kunsti- ja huvikoolide noorte kunstinäitusega avalikus linnaruumis ja sünnipäevakontserdiga kultuurikeskuses.

Näitus „Ilus asi“ avatakse reedel, 10. mail kell 16 Haapsalu kultuurikeskuse ees.

61 õpilast ja 12 õpetajat Tartust, Kehtnast, Paidest, Lihulast,Tallinnast ja Haapsalust sätivad oma tööd Kultuurikeskuse esisele alale, treppidele ja haljasaladele. Näitus kestab 26. maini.

Väikelinna juurdunud arusaamad sellest, milline kunst peab olema, on visad kaduma. Lootus on panna vaataja otsima töö sõnumit ja teda kaasa mõtlema ärgitada.

“Näituse pealkiri „Ilus asi“ tekitab vaatajais loodetavasti vastakaid arvamusi, sest klassikalist ilukriteeriumitele vastavat kunsti näituselt ei leia,” selgitas huvikeskuse kunstiõpetaja Tiiu Randmann-Mihkla oma pressiteates. “Osalejad on kindlad, et nii nagu muutub kogu maailm, nii muutub ka kunst, mis tänapäeval lähtub eelkõige ideest või probleemist, mida soovitakse jagada. Kaasaegse kunsti lõputud väljendusvahendid on kunstniku tööriistad oma sõnumi edastamisel ja vaataja kaasa mõtlema kutsumisel.”

Randmann-Mihkla sõnul oli näitusele oma tööga pääsemise eelduseks kaasaegse kunsti kriteeriumite analüüsimine, etteandud küsimuste üle arutamine ja selle põhjal enda töö kontseptsiooni väljatöötamine. Aruteluks õpilastega oli õpetajatele välja saadetud üle kahekümne küsimuse tänapäevase ja akadeemilise kunsti vastandumise kohta, millest sündis ka näituse pisut provokatiivne nimi „Ilus asi“.

Teisipäeval, 14. mail toimub kultuurikeskuses huvihariduse sünnipäevakontsert “Kokkusaamine“, mis toob kokku endised ja praegused huvikooli õpilased ja õpetajad.

Väärika huvihariduse tähtpäeva kontsert põhineb kokkusaamise ideel. Kokku saavad linna eri paigus tegutsevad 11 huviringi, huvikeskuse juurde kuuluva nelja noortekekuse rahvas ning inimesed, kes on kunagi ise mõnes ringis käinud või nüüd oma last või lapselapsi sinna viivad. Erinevate ringide tegevustes osaledes on üles kasvanud mitu põlvkonda. Muidugi on oodatud ka kõik huvikeskuse sõbrad.

Kontserdi korraldaja on huvikeskuse loovus- ja draamaringi õpetaja Anne Suislep.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments