Tartu ülikool ootab läänlasi kokkutulekule

Tartu ülikooli vilistlasbuss Haapsalus. Alfred Baskin
Tartu ülikool ootab kõigi aegade suurimale vilistlaste kokkutulekule lõpetanuid kõigist Eesti maakondadest.
 
Mööda Eestimaad sõidab praegu üks isemoodi buss. See peatub Eesti eri linnades ja külades, otsib üles Tartu ülikooli lõpetanud ning kutsub neid 18. mail vilistlaste kokkutulekule.
 
18. mail on kogu Tartu linn ülikooli lõpetanute päralt. Sellel päeval ootame Tartusse vilistlasi üle kogu Eesti. Päev on täis innustavaid taaskohtumisi, ringkäike vanades õppehoonetes, legendaarsete õppejõudude loenguid, põnevaid arutelusid ja sportlikku meelelahutust, toimub ühine rongkäik ja suurejooneline pidu.
Kokkutuleku kodulehel on vilistlaste kaart, kuhu saab end märkida ja saata sõbrale kutse, et kokkutulekul osaleda. Ligi tuhat inimest on seda juba teinud ja vilistlaste kaardil on praeguseks esindatud kõik maakonnad. Kõige rohkem vilistlasi on end üles andnud Harjumaalt ja Tartumaalt, aga endast on märku antud ka saartelt ja Läti piiri äärest.
 
Mööda Eestit vurav vilistlasbuss üllatabki neid, kes end kaardile märkisid ja piletiloosis osalesid. Nüüd võib kellele iganes neist buss treppi sõita ja pakkuda piletit Tartusse kokkutulekule. 
 
Kohtumised vilistlastega on senini olnud väga emotsionaalsed. Näiteks Anzelika Põltsamaalt avastas, et on loosis pileti võitnud vaevalt kümme minutit enne seda, kui vilistlasbuss linnast lahkuma pidi.  Kui buss tema töökohta jõudis, ruttas Anzelika välja, jagas korraldajatele kõvasti kallistusi ja ütles: „Kui varem mõtlesin, et ei tea, kas lähengi üldse kokkutulekule, siis nüüd lähen kindlasti ja võtan sõbra ka kaasa.”
 
Kokkutulekupäev algab kell 12 kogunemisega ülikooli peahoone ees, kus vilistlasi tervitab rektor Toomas Asser. Vilistlaste nimel peab kõne ettevõtja ja ajakirjanik Tiit Pruuli. Toomemäel peetakse mõttetalgud, et rääkida ülikooli tulevikust, Tartu omapärast ja eelistest ning sellest, kas vilistlane vilistab Tartule. Aulas esitletakse Theodor Lutsu 1932. aastal valminud filmi „Alma mater Tartuensis“ restaureeritud versiooni.
 
Kell 18 kogunetakse Raekoja platsile ühislaulmisele. Seejärel minnakse rongkäigus peopaika Tartu Ülikooli spordihoones. Meeleolu loovad Curly Strings, Ultima Thule ja Marten Kuningas.
 
Kes praegu kusagil Tartu ülikooli vilistlasbussi märkab, võib julgelt ligi astuda, sest bussist saab osta kokkutuleku pileti hulga soodsamalt.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments