Nõva kogudus tülitses naabriga maa pärast

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

EELK Nõva koguduse juhatuse esimees Silja Silver seisab kuuri ees, mille üks nurk asub praegu kiriku maal. Arvo Tarmula

EELK Nõva koguduse juhatuse esimees Silja Silver seisab kuuri ees, mille üks nurk asub praegu kiriku maal. Arvo Tarmula

Nõva kirikurahvas heidab sealsele ettevõtjale Aivar Orustele ette, et too on koguduse maale ehitanud kuuri.

Oruste tunnistas pattu, kogudus soovis hoone lammutamist, viimaks lepiti kokku maade vahetamises.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
94 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Noja
4 aastat tagasi

Päris kole on vaadata millist sõimu kiriku poolel asuvad inimesed siin ajada suudavad. Kas tõesti sellised siis need kirikus käijad on?

Avo
4 aastat tagasi

Ela ise ja lase teistel ka elada.kehtib ka sinu kohta Aivar.

Blond
4 aastat tagasi

Küll on ikka ära kustutatud kommentaare. Ehk siis väheke valusamad , millega varbale astuti. Aga kiriku rahvas…? Enamusel on ju sügavalt savi. See konkreetne juhtum on välja kaevatud ja isiklik vaen, ei midagi muud.
Oruste ja koolikogukond
Oruste ja kirikurahvas
Oruste ja lapsevanemad
On ka teisi susserdajaid. Päriselt ka!

Tarmo Heinleht
4 aastat tagasi

Üks asi on obiektiivne kriitika, kuid puhas kiuslikkus? No pagan võtaks!

alati sama muster
4 aastat tagasi

Aivar võiks juba selle lõputu ohvri mängimise ära lõpetada. Kui palju on talle aastate jooksul vastu tuldud, mida kõike läbi sõrmede lastud, seadustest mööda vaadatud, kõik on pidanud teda aastaid kummardama, jooksma, tegema ja tooma…. ja ikka veel on vähe! Pole talle keegi võlgu, aga tema arvates on kõik talle võlgu. Millal see ükskord ometi lõpeb? Nii kui oma tahtmist ei saa ja seda muidugi tasuta, siis vahetatakse käigupealt rolli ja suurest ärimehest saab sõrme nipsuga ohver ja maailma suurim kannataja. Öökimapanevalt vastik lihtsalt!

Kui midagi tõesti tasuta tahad, mine kirikusse! Palvused on tasuta!

igav Martna
4 aastat tagasi

Nõval vähemalt toimub midagi, inimesed elavad, riidlevad, lepivad ja siis uuele ringile. Mujal Läänemaal näete on elu nii igav ja hall, et inimesed ei viitsi isegi kommenteerima tulla. Antud osapooli ei tea ega tunne, aga eks selliseid omavolitsejatest s tapäid on terve ilm täis ja sarnaseid lugusid ilmselt igas Eestimaa nurgas. Kel jaksu, see võitleb, kel jaksu pole, annab alla ja nii need kurikaelad õitsevad ja kannatajad õigluse puudumist tunnevad ja meie seda kõike jälle lehest lugeda saame.

Väga
4 aastat tagasi
Reply to  igav Martna

hästi pandud.

....
4 aastat tagasi

Nagu süüdimatu valetas ja vassis et pole tema asjad ja ei tea kuidas need ometi võõrale maale sattuda võisid. Nii kui asjale ametlik käik anti kamandati pesakond maad puhastama. Ja nüüd valetajale veel liigagi tehtud. wöäkk lihtsalt…

onju
4 aastat tagasi
Reply to  ....

Väga paljud on kiriku restaureerimiseks annetanud. Aga suur ärimees Oruste pole sentigi ainsa vaatamisväärsuse jaoks annetanud. Aga nende maapeal pesitseb tasuta. Kas oled käinudki Nõva kirikus, seest poolt näinud, kuipalju tööd on tehtud— katus, seinad sisemus. Palju tunde tasuta tööd. See on vist tundmatu sulle
Pealkiri pole ka õige, mitte kogudus ei tülitse naabritega, vaid Oruste

Vastus
4 aastat tagasi

Küll karma kord ka sinu kätte saab
ja väga tahaks kuulda, mis häält siis ise teed.
Kui oled enda arust õige mees,
siis mine räägi kohapeal neist vigadest.
Kas mitte vanarahvas rääkis ka,
kus viga näed, seal avita.
On laenatud need luuleread,
kuid sulle vastuseks on õiged, head.

Küsimus
4 aastat tagasi

on pigem selles, et kuidas on võimalik, et kui oled volikogusse hääletatud või osavallakogu esimeheks surutud, siis kehtivad sulle juba hoopis teised reeglid kui siis, kui oled tavakodanik? Või vähemalt asjaosalised automaatselt eeldavad, et “pukki saades” hakkavad neile päevapealt teised reeglid kehtima. See kuurinurk ja prügi on vaid üks meie “kangelase” saavutustest, vaatame asja laiemalt: 0) Oruste hüppas juba oma kuuri ehitamise ajal, et ta saab aru küll, et see võõral maal on, kuid “küll nad selle mulle müüvad”. Küllap ka prügi paigutus toimus sama loogika alusel. 1) Ka oma suvelaagri osad majad on Oruste võõrale maale paigutanud ning sinna… Loe rohkem »

Uuriv ajakirjanik, kus Sa oled?
4 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

Paistab, et uurivale ajakirjandusele oleks Nõval tööd pikaks ajaks. Meenutame ka kooli ümber toimuvat ning Nõva teist kuulsat sisserännanud “kangelast” Kallast.

Ära unusta
4 aastat tagasi

Maksuametit!

varganäod
4 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

Terve Eesti selliseid täis. Eriti just väikestes omavalitsustes. Mõeldakse,et kuskil kaugel selja taga keegi ei näe ei kuule. Aga nii kui uurimiseks läheb poetakse esimese kivi ja kännu taha ning lastakse püksid täis. Teil oleks seal uurimist kõvasti kui vaid mõni ajakirjanik natukenegi huvi tunneks ja hoo sisse lükkaks. Selliste tõusikute vastu hea jutuga ei saa.

reality
4 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

Mis nendesse palkadesse ja maksudesse puutub, siis siin läheb olukord eriti huvitavaks just suviti kui neid hooaja noori töölisi sisse ja välja voorib. Ei lepinguid, ei makse ja palkki sutsutatakse jupi kaupa – täna pole anda, nädala pärast jne jne. Alati üks nõrgemate koorimine ja nöökimine.

Super !!!
4 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

Lõpuks ometi on keegi võtnud vaevaks ja meie “superkangelase” lahti riietanud ning tema tõelise olemuse kõigile nähtavaks-loetavaks teinud.
Aitäh sulle, kommenteerija “Küsimus” 🙂

Muide
4 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

kooli ümber on veel vanu puid,mis TULEKSKI maha võtta,enne kui suurema tuulega suured oksad kellelegi pähe kukuvad.Ses suhtes-ega paduusklikud ja kapsanärijad(suurimad aktivistid)enne midagi ette ei võtaks,kui miskit tõsist juhtub

Nii et
4 aastat tagasi
Reply to  Muide

sellega on nüüd võõra maa kasutamine ning prügi laotamine kah välja vabandanud?

Absurd
4 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

on seda Oruste hala siin igalt poolt lugeda. Just nimelt HALA – seda on siin kõik juba aastaid kuulnud kuidas selle mõne töökoha nimel kogu Nõva rahvas temale nii kohutavalt võlgu on ja piisavalt kummardada ei suvatse. AItab juba sellest halast, ole mees ja käitu ka kogukonnaga, kes SInd vastu võttis, viisakalt! Ja muideks, siin sõnavõtjaid on ilmselgelt PALJU rohkem kui see kitsas ring, keda Sina oma aruga ette kujutad!

Kes
4 aastat tagasi
Reply to  Absurd

see ajalehte halama jooksis?No ja kommentaare lugedes on ikka näha küll ju,et sõnavõtjate ring on ikka päris kitsuke, nmesid erinevaid on lihtne trükkida

Annaks
4 aastat tagasi

Jumal, et asi laheneks. Riidu pole kellelegi vaja.