Karilaid: Kaljulaid pettis erakonnast lahkudes valijaid ja parteid

BNS

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula
Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Keskerakonna aseesimehe Jaanus Karilaidi sõnul pettis Raimond Kaljulaid erakonnast lahkudes nii oma valijaid kui endist koduerakonda.

„Kaljulaidi lahkumine erakonnast ja fraktsioonist ei tulnud kellelegi üllatusena, kuid selle sammuga on ta petnud nii oma valijaid, endist koduerakonda kui ka iseennast,” ütles Karilaid pressiesindaja vahendusel.

Karilaidi sõnul peaks Kaljulaid arvestama sellega, et ta oli ringkonna esinumber Keskerakonna kandidaadina, kelle kampaaniasse panustas erakond nii raha kui ka aega.

„Kuigi ta seda kaldub arvama, olid väga paljud tema hääled toetusavaldus erakonnale ja meie eesmärkidele, mitte temale ainuisikuliselt. Lahkumine päev pärast riigikogu koosseisu tööle asumist näitab kahjuks väga selgelt, et viimaste nädalate jutud põhimõttekindlusest ja eetilisusest on olnud vaid fassaad oma poliitiliste ambitsioonide elluviimiseks,“ leidis Karilaid. Ta tõdes, et kuigi seda ei juhtu, tuleks Kaljulaidil üles näidata, et retoorika taga on ka ausad teod ja lahkuda riigikogust.

Keskerakonna aseesimehe sõnul on kummastav, et Kaljulaid tegi otsuse lahkuda enne, kui on avalikustatud koalitsioonilepe. „Sisuliselt ütles Kaljulaid tänase otsusega, et teda ei huvita, kas ja mil moel saab Keskerakond jätkata peaministrierakonnana tasakaalustatud regionaalarengu, inimeste heaolu kasvu, põllumajanduse arengu või kvaliteetse tervishoiusüsteemi eest seismist. Keskerakonna häältega akna alla minek toob rõõmu vaid Reformierakonnale,” ütles ta.

Keskerakonna ridades riigikogu 14. koosseisu valitud Raimond Kaljulaid teatas reedel, et lahkub erakonnast ning fraktsioonist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik 66
5 aastat tagasi

Laguneva Haapsalu linna superstaar jälle pildil. Millal Algkooli remont tuleb, Karilaid? Kuus aastat täitmata lubadusi. Haapsalu lammutajast on saanud riigi lammutaja.

Tark
5 aastat tagasi

Olen tema poolt. Kui ikka kaks erakonda üritavad mängida koostööd siis sealt head nahka ei tule. Kaljulaid teab infot ja tema käitumisest võime välja lugeda. Tark otsus jne…

Tiit
5 aastat tagasi

Just sellises Eestis me tahamegi elada, kus
riiki valitsemas on EKRE, KESKERAKOND, JA
ISAMAA. Eriline tänu KE meeskonnale, kelle
toel see valitsus sündis. Edu ja jõudu, rahvas
on teiega. Me ei poolda RE ja SOTS valitsust.
Mõistame hukka R.Kaljulaidi reeturliku tegevuse.Mingu ka Riigikogust välja.

uskmatu
5 aastat tagasi
Reply to  Tiit

Tiidukene, ootame ära kuhu meie võimulepürgijad Eesti viivad, siis räägime.. Mina arvan, et midagi head sellest tulla ei saa. Ei hakka halvemini ütlema.

Tiidule
5 aastat tagasi
Reply to  Tiit

Sa Tiit oleksid nagu aastakümnetetagusest ajast. Jutt täpselt samasugune. Eks aeg näitab.

Arvaja
5 aastat tagasi

Karilaid ei saa ikka üldse aru, mis toimub. KE lubas enne valimisi, et nad mingil juhul ei tee EKRE-ga valitsust. Kes siin peab, igatahes mitte Raimond, tema jäi truuks oma põhimõtetele.

Kodanik
5 aastat tagasi

Karilaid ajab alati mingit jama suust välja.

Tont
5 aastat tagasi

Tundub,et see keskerakond (ja mitte ainult) on suur kolhoos- tüübid teevad,mis pähe tuleb. Erakondades pole mingit sisekorda. Kui keegi saaks Riigikogusse isikumandaadiga,siis võiks olukorda veel kannatada. Aga erakonna nimekirjas sissesaanutega tuleks kindlasti teha notariaalne leping. Ja määrata sunniraha 100 tonni, kui katus sõidab ja erakonna reedab ning 2 tugevat klistiiri nädalas sunniraha tasumiseni.

Pets
5 aastat tagasi

Karilaid on nii palju petnud, lubanud ja valetanud. Lisaks ronib igale poole kus kopikas kukub aga tegeleda asjadega ei viitsi/jõua/taha. Vaadkem kasvõi Haapsalut. Kui riiki ka nii vedada….

kodanik
5 aastat tagasi

Valijaid pettis ikka Karilaid, mitte Kaljulaid. Nagu alati.

jaanus
5 aastat tagasi

Kas KE valijad kõik toetavad vabadussõjalaste liikumise rehabiliteerimist? Kahtlen väga.

mind ka peteti
5 aastat tagasi
Reply to  jaanus

Kesk ja Ekre petsid ka valijaid kui ei andnud võimalust valimiste võitjal valitsust moodustada. Kaljulaid läheb Refi ja kui praegu kokku klopsitud valitsus otsad annab, on tal uues koalitsioonis hea koht ehk olemas

valija
5 aastat tagasi
Reply to  mind ka peteti

Peaks see pooleldi pettuse teel loodav koalitsioon ruttu kukkuma, siis kindel, Karilaidi uutel valimistel 4a pärast ei valita.

Mai
5 aastat tagasi
Reply to  valija

Loll jutt suhu tagasi. KEI koalitsioon loodi
riigi valitsemiseks ja nii see jääb.