Nõuanne: kuidas käituda, kui löökauk on autot kahjustanud

Lääne Elu

info@le.ee

Kase tänav Haapsalus. Foto: Urmas Lauri

Auklik tänavaserv Haapsalus Kase tänavas. Foto: Urmas Lauri
Möödunud nädala sula paljastas üle Eesti hulgaliselt ohtlikke löökauke. Inimesed, kelle autod on saanud kahjustusi, on pöördunud If Kindlustuse poole nii nõu küsimiseks kui ka kahjujuhtumite esitamiseks.

If Kindlustuse sõidukikahjude grupijuhi Martin Kuke sõnul on inimeste probleem sarnane, kuid lahendused on erinevad. Väga palju sõltub sellest, kas kliendil on sõlmitud kaskokindlustus või peab ta hakkama kahjusid välja nõudma teevaldajalt.

„Löökaukude põhjustatud kahjud jäävad keskmiselt tuhande euro juurde ühe juhtumi puhul. Enim kahjustuvad autode rehvid, veljed ja silladetailid. Kaskokindlustus aitab klientidel tasuda suurema osa kahjust, paraku omavastutuse osa tuleb klientidel ise tasuda või nõuda see välja teevaldajalt. Kui inimesel kaskokindlustust ei ole, saab kahjude tasumist nõuda teevaldajalt, kelleks on üldjuhul kohalik omavalitsus,“ lisas Kukk.

Viis lihtsat soovitust, kuidas saada löökaugu põhjustatud kahju hüvitist:

  • Kui sõitsid läbi löökaugu ja tundub, et auto sai kannatada, siis peata auto ning fikseeri sõiduki vigastused.
  • Teavita juhtumist politseid numbril 112 ning tegutse politsei antud juhtnööride järgi.
  • Fikseeri sündmuskoht võimalusel koos tunnistajaga, tehes löökaugust ja selle ümbrusest pildid.
  • Kui autoga on võimalik edasi sõita, tuleks liikuda autoremonditöökotta, et hinnata remondi maksumus. Kui autoga ei ole võimalik sõita, siis Ifi kaskokindlustuse kliendid saavad tellida tasuta puksiirauto, helistades numbril 777 1211. Inimesed, kes peavad puksiirauto eest ise tasuma, saavad selle kulu hiljem tagasi nõuda teevaldajalt.
  • Kui omad kaskokindlustust, täida õnnetuse kohta teavitus veebilehel või helista oma kindlustusandjale. Kui soovid, et teevaldaja hüvitaks kaskokindlustuse omavastutuse või kindlustuse puudumisel täielikud remondikulud, esita teevaldajale kahjunõue. Nõude näidise leiab siit.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Libedal kõnniteel kukkumise korral
5 aastat tagasi

Soovitused, kuidas kinnistu omanikult hüvitist nõuda 1. Hüvitist saab nõuda kinnistu või tee omanikult kahjude eest, mis on otseselt seotud kukkumisega, näiteks lõhutud riiete või purunenud prillide eest. Lisaks libedal teel kukkumisest tekkinud vigastuste ravikuludele, võib kannatanu nõuda hüvitist sissetuleku ajutise või püsiva kaotuse eest. 2. Libedal teel kukkumise järel proovi olukord fikseerida. Tee trepist või tänavast fotod, kus on näha, et õnnetus tekkis libeda ja hooldamata tee või trepi tõttu. See on oluline, sest kannatanu peab oma nõuet tõendama 3. Vajadusel kutsu kiirabi, teata õnnetusest politseile või munitsipaalpolitseile ning võimalusel kohe ka kinnistu omanikule. Kahjuhüvitise nõue tuleks kinnistu omanikule… Loe rohkem »

Kuumaastiku haldur
5 aastat tagasi

Kase, Kuuse, Metsa ja Raudtee tänav – tänavate nime panekul pole eksitud. 3 esimest meenutavad metsaväljaveo teed ja raudtee tänavat pidi saabki vaid vedurieksemplar sôita.

arvaja
5 aastat tagasi

Need on alles õied,viljad tulevad kevadel.Siis on auk augu kõrval.Arusaamatu on miks pole Haaapsalus möödasõitu(ringteed)??? Kunagi sellest juttu oli.Kõik rekkad läbi linna pisikeste tänavate.

Kont
5 aastat tagasi

Enamasti kogunevad aukudest saadud löögid kuni ükskord võid siledal teel seisma jääda. Proovi siis tõestada, et just Haapsalu teedel saadud löögid su autole lõpu tegid.