0

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi oli Saue CUP saaliturniiril neljas

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi meeskond.
Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi meeskond.

Sel nädalavahetusel sai alguse kaheksale erinevale vanusegrupile toimuv Saue CUP saalijalgpalliturniirde sari. Saue CUP noorte saaliturniire korraldab Saue jalgpalliklubi ja üks selle eestvedajaid ja treenereid on Taeblast pärist Algis Kelder. Eesti noorte meistrivõistlustel nii FC Flora Haapsalut kui ka Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi esindanud Algis Kelder kutsus oma endiste treenerite klubid ka turniirile.

Lõuna-Läänemaa JK ja Läänemaa JK 2006 sündinud poisid said väga kõrgetasemelise võistluse osaliseks.

Turniirile lubati kaheksa klubi, kes loositi kahte neljasesse alagruppi. Fortuuna soov oli, et kaks meie klubi mängiksid ühes alagrupis. Turniiri Läänemaa JK ja Lõuna-Läänemaa JK omavahelise mänguga ka alustasid. Võistlus mängiti futsali jalgpalliga, mis lihtsamalt seletades on spetsiaalne ja mittepõrkav pall. Lisaks oli turniiril reegel, mis lubas väravavahil visata palli käega üle keskjoone. See tekitas olukordi, kui pallid palju õhust vastaste värava alla tee leidsid. Samas oli selle palliga hea mängida maast söötu ja tehnilisemad võistkonnad seda kenasti ka demonstreerisid. Kaks Läänemaa võistkonda keerasid turniirireeglid oma kasuks ja kasutasid neid maksimaalselt ära.

Lõunaläänlased said kiirelt 2:0 juhtima, kuid Läänemaa JK lõi kohe ühe tagasi. Siiski suutis Jass-Jasper Jõgi veel kolmanda värava koduklubi kasuks lüüa ja Lõuna-Läänemaa JK kirjutas tabelisse esimesed kolm punkti. Teises voorus võitis Läänemaa JK tulemusega 3-2 korraldajat, Saue JK ja Lõuna-Läänemaa JK oli kõige napimalt, 1-0 üle Laagri HK/AMJK-st. Kolmandas voorus sai esmalt Läänemaa JK 2-0 jagu Laagri JK/AMJK-st. Alagrupiturniiriga oli neil tabelis seega 6 punkti. Ennem Lõuna-Läänemaa JK viimast kohtumist Saue JK vastu oli kõik lahtine ja grupist edasipääsejad jäid just selle mängu otsustada. Lõuna-Läänemaa JK kaotuse korral tekiks kolme meeskonna vahel nn „surnud ring”, kus läheks väravatevahe lugemiseks. Ja nii täpselt läks, Saue JK suutis lõunaläänlasi 2-1 võita. Kolme meeskonna vaheline väravatevahe oli parim Lõuna-Läänemaa JK(+2), teisena sai poolfinaali Saue JK(0). Poolfinaali ukse taha jäi kõige napimalt Läänemaa JK.

Poolfinaalis mängis Lõuna-Läänemaa JK teise alagrupi teise, FC Joker Raasiku vastu. Peale alagrupi viimast, pingeid täis mängu, ei suudetud oma mängu leida ja vastu tuli võtta kaotus. Kolmanda koha kohtumises astuti vastu Keila JK noortele. Väga heal tasemel kohtumine, mis pakkus silmailu igale maitsele oli pingeline avavilest-lõpuvileni. Ja kaks nulli tablool lõpuks ka põlesid. Saue CUP kolmanda koha pidi ostustama penaltiseeria. Keila JK jalgpalluritel oli õnne ja täpsust rohkem ja 2-1 penaltivõiduga napsati Lõuna-Läänemaa JK eest pronksmedalid.

Neljas koht Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi poistele tugevalt noorteturniirilt aga kiiduväärt saavutus.
Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi: Geron Noor, Jass-Jasper-Jõgi, Paul Lomp, Kenneth Lomp, Ken-Indrek Klimpuš, Raikko Kanter, Kert-Kristjan Peet, Ats Kaasik, Timmo Kaasik, Joonas Vestli, Kevin Leemets. Treener Jaanus Getreu

Läänemaa Jalgpalliklubi mängis peale alagrupiturniiri kolmandat kohta 5-8 kohtadele. Esmalt alistati alumises poolfinaalis tulemusega 3-1 FC Hiiumaa. Mängus viiendale kohale tuli vastu Põltsamaa Sport. Läänlastel enam selles kohtumises senist lennukust ei olnud ja vastu tuli võtta 1-4 kaotus. Seega turniirilt kuues koht.

Läänemaa Jalgpalliklubi: Orm-Robert Rammul, Arti Viispert, Hendrik Soome, Robi Suder, Kert Markus Vare, Uku Toomas Rand, Tristan Liias, Markus Roomet, Karl Kikas. Treener Aavo Tomingas.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz