Läänema naiste saalijalgpallimeister on Taebla naiskond

Läänemaa naiste saalijalgpalli meistrivõistlustest osavõtjad.
Läänemaa naiste saalijalgpalli meistrivõistlustest osavõtjad.

Laupäeval toimusid Palivere spordihoones Läänemaa 2019. aasta naiste saalijalgpalli meistrivõistlused.

Medalite eest asus võistlustulle neli naiskonda. Haapsalu ja Taebla naiskondade kõrval mängisid Läänemaa meistritiitlile ka Hiiumaa Jaanika jalgpallikool ja Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi.

Peakohtunik Enn Kerge ja väljakukohtunik Karol Tšarnetski ladusal korraldusel peetud turniir toimus huvitava formaadiga. Kõik naiskonnad mängisid esmalt turniiril kõik-kõigiga läbi. Seejärel selgitasid turniirimängude järel esimene ja teine finaalis Läänemaa meistri ja kolmandaks-neljandaks jäänud mängisid kolmandale kohale. Seega oli iga mäng väga tähtis. „Pean tänast turniiri viimaste aastate kõige tasavägisemaks. Iga mäng oli kõrge tempoga ja naised näitasid väga ilusat ja tehnilist jalgpalli. Mängud olid kõrgetasemelised,” ütles Kerge.

Igas võistkonnas olid naisjalgpallurid, kes jalgpalliga väga kaua tegelenud. Nii mõnedki on mänginud Eesti noorte ja täiskasvanute koondistes, tulnud mitmeid kordi Eesti noorte meistrivõistlustel medalile, võitnud täiskasvanute meistritiitleid ja palju kordi kahvatumat värvi medaleid. Iga mäng turniiril oli väga huvitav ja see tegi turniirist korraliku tasemega naisteturniiri.

Finaalis läksid vastamisi Haapsalu, kes kogus üheksa punkti ja Taebla, kelle kontosse jäi kuus punkti. Pronksised autasud pidid selgitama Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi ja Hiiumaa Jaanika jalgpallikool.
Kolmanda koha mängus läks Lõuna-Läänemaa JK kiirelt Jaanika jalgpallikooli vastu 2:0 juhtima. Kui alagrupifaasis olid lõunaläänlased samast vastasest üle olnud 3:0, oli proksimäng palju pingelisem. Hiiumaa jalgpallurid lõid ühe kiirelt tagasi ja mängus oli pinget kuni lõpuni. Siiski suutis Lõuna-Läänemaa JK edu hoida ja juba kaheksandat aastat järjest Läänemaa meistrivõistlustelt medalivõidu võtta.

Finaali eel oli favoriit Haapsalu. Turniiril 4:1 Taeblast jagu saanuna, ei oleks saanud muud ka arvata. Kullamäng aga keeras kõik pea peale ja näitas jalgpallivõlu. Taebla tüdrukutel oli ilmselgelt suur motivatsioon hästi mängida oma treeneri Ulrika Tülpi vastu, kes sellel turniiril Haapsalut esindas. Üllatus sündiski, Taebla võitis mängu 3:2 ja koos sellega ka Läänemaa naiste saalijalgpalli meistritiitli. Seda on Taebla, või Taebla SK nime kandnud võistkonnad suutnud viimastel aastatel palju kordi.

Autasustamisel oli peakohtunik Enn Kerge rahul ja tänas naiskondi, et nad hea mänguga turniiri ja Läänemaa naiste jalgpalli elus hoiavad.

Läänemaa naiste 2019 saalijalgpalli meistrivõistlused:
I Taebla: Lisette Karja, Ingrika Tuulik, Kätlin Luur, Karolina Lillemets, Jana Kardin, Ketlyn Sirel, Lisa-Lota Kuusmann. Treener Ulrika Tülp
II Haapsalu: Ulrika Tülp, Moonika Mürk, Ätli Altosaar, Liisa Murumäe, Mette Mirja Moumets, Kairit Poks.
III Lõuna-Läänemaa JK: Janet Peet, Maarja Jalakas, Anni Ratas, Anna Luuk, Regle Kurnim, Janne-Ly Siimon. Treener Jaanus Getreu
4. Hiiumaa Jaanika Jalgpallikool: Liisa Koppel, Sofia Saarnak, Karin Pisa, Greete-Liis Reint, Marika Koppel. treener Jaanika Küttim.
Parim väravakütt oli Kätlin Luur, parimaks väravavahiks tunnistati Kairit Poks.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments