Vehklemismatšide vahel last kiigutava Katrina Lehise foto on pressifotode nominentide seas

pressifoto nominent
Hendrik Osula/ Delfi
Meistrite puhkepausid
2018. aasta Eesti vehklemise meistrivõistluste võitjad Sten Priinits ja Katrina Lehis matšide vahel puhkamas.

Möödunud aasta pressifoto nominentide hulgas on Delfi fotograafi Hendrik Osula pildid sellest, kuidas Eesti vehklemise meistrivõistluste võitja Katrina Lehis ja Sten Priinits matšide vahel puhkavad.

Eesti pressifotograafide liidu (EPFL) ja Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii koostöös Canoni ja Overall Pro Shopiga valis ligi 700 foto seast 2018. aasta aasta pressifoto ning parima uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto.

Žürii esimees oli Eesti ajalehtede liidu liikmeslehtede esindajana Eesti Meedia uuriva ajakirjanduse juht Holger Roonemaa. Eestist on fotosid hindamas fotograaf Marko Mumm ning kunstnik ja Eesti kunstiakadeemia fotograafia osakonna professor Marge Monko. Välismaised žüriiliikmed on seekord Leedu pressifotograafide klubi president Jonas Staselis ning Peterburist pärit ning mullu World Press Photo konkursil Inimeste fotolugude kategoorias kolmanda koha pälvinud vabakutseline fotograaf Tatiana Vinogradova.

Kokku laekus konkursile 644 tööd, nendest fototöid oli esitatud 552, pildifaile koos fotoseeriatega oli 644. Fotod kandideerisid neljas erinevas kategoorias.
Osalejaid on tänavu 61.

Kategooriate lõikes võitnud tööde hulgast valis žürii omakorda parima töö, mis pälvis tiitli „Aasta pressifoto 2018“.

Võitjad tehakse teatavaks pressifotonäituse avamisel, auhinnad antakse üle EALLi korraldataval pressipeol märtsi alguses.

Iga kategooria võitja saab diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia. „Aasta pressifoto 2018“ autor pälvib lisaks veel 640 euro (neto) suuruse preemia.

Tänavused parimate pressifotode nominendid:

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments