Minister peatas postiasutuste sulgemise

Lääne Elu

info@le.ee

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist kohtus täna AS Eesti Post juhtkonnaga. Kohtumisel otsustati peatada postiasutuste sulgemise protsess tänase seisuga ja otsida ühiselt pikaajalisemalt toimivat lahendust.

„Vaatamata asjaolule, et universaalse postiteenuse mahud on aastast aastasse vähenenud, on sellel teenusel jätkuvalt oluline sotsiaal-regionaalne mõõde ja selle kvaliteetne osutamine on oluline riigi kõikidele elanikele,“ rõhutas Tammist.

Konkurentsiamet muutis oma 11. oktoobri otsusega ASi Eesti Post tegevusluba, lubades ASil Eesti Post sulgeda 75 postkontorit. „On selge, et postivõrgu ümberkujundamine on pikaajaline protsess, mille mõjusid tuleb eelnevalt igakülgselt ja põhjalikult analüüsida. Kindlasti tuleb sellesse protsessi kaasata ka kohalike omavalitsuste ja kogukondade esindajad, et leida kõigile osapooltele sobiv kompromisslahendus,“ lisas Tammist.

Postiseaduse § 5 lõike 1 kohaselt on universaalne postiteenus postiteenuste järjepidev, kvaliteetne ja taskukohase tasu eest osutamine kogu Eesti Vabariigi territooriumil õigusaktidega sätestatud alustel ja korras. Eestis on universaalse postiteenuse ainuosutaja AS Eesti Post.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
......
4 aastat tagasi

Nüüd ehk saab keegi aru miks see haldureform vajalik oli, pidev optimeerimine selle valguses, palju jäi ametnikke vähemaks? Eriti vist mitte, kõik ametis, ja on mõnes kohas juurdegi võetud. Vaja oleks pigem riigireformi, kui 50 prossa ametnikest ära kaotada, siis ei juhtuks midagi ma arvan, allesjäänud ehk hakkavad mõtlema ehk, kuidas bürokraatiat vähendada

Arvos
4 aastat tagasi
Reply to  ......

See nn. reform oli vajalik vaid selleks, et üks inimene oma kambaga saaks tõestada oma mõttetut eksistentsi ning palga saamist.

jah
4 aastat tagasi

ja Nõva osavalla kolimine koolimajja tuleks ka kohe täna peatada. Paari omakasu peale mõtleva inimese luulud ei tohiks olla määravad. Minister, tule appi ja peata ka see lollus.

2. kodanik
4 aastat tagasi

Vähemalt keegi sai aru, et valimised on tulemas. Järgmisena tuleb igalt kandidaadilt, kes pannkookide või õhupalliga meelitades valija häält noolib, otse küsida tema seisukoht postiasutuste võrgu kohta. Ja vastus peab olema selline, et seda kuidagi hiljem käänata ei annaks.

postikukk
4 aastat tagasi

Ma juba avadasin meie Valitsuse tegematajätmiste kohta

enn
4 aastat tagasi

sama võiks teha haridusminister koolivõrguga – peatada igasugused haldusreformi-järgsed “optimeerimised”