Moonika Helme kaotas sisevalimistel Saarsole

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Moonika Helme. Foto: Arvo Tarmula
Moonika Helme. Foto: Arvo Tarmula

Tallinna volikogu liige, Suure-Lähtru mõisa perenaine Moonika Helme kaotas pühapäeval EKRE sisevalimistel jahikapten Mart Saarsole.

EKRE Läänemaa piirkonna juht Hardi Rehkalt ütles, et Saarso sai sisevalimistel rohkem hääli kui Helme. Hoolimata sellest sai Helme endale riigikogu valimiste Lääne-, Hiiu- ja Saaremaa ringkonna esinumbri koha. Seda põhjusel, et EKRE valimiskorra järgi hääletatakse eraldi iga ringkonna kolm esinumbrit. Hääletus oli salajane.

Helme oli ainus kandidaat EKRE nimekirja esinumbri kohale Lääne-, Hiiu- ja Saaremaa ringkonnas. Saarso ainus teisele kohale ja Rehkalt kolmandale kohale.

EKRE nimekirjas kandideerivad riigikokku veel Agnes Pulk Hiiumaalt, Ille Palusalu, Toomas Vallimäe ja Martin Judanov Läänemaalt ning Daniel Mereäär Muhust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kata
5 aastat tagasi

Eks see häälte jagunemine anna ka juba natuke aimu, keda valimistel ehk eelistatakse. Aeg peeglisse vaadata. Eelmine kord sai hääl antud pr. Helmele, isegi pereliikmeid selleks agiteeritud aga seekord………..

Kägu
5 aastat tagasi
Reply to  Kata

Ka seekord hääletan ma Helme poolt. Nagu näha, on seal hääletamine vabatahtlik. Ja üldse- kellele ei meeldi, võib ju Ratase kampa minna- keegi ei hoia vägisi kinni. Ainult ei maksa unustada, et Ekre on ainus erakond,mis avalikult julgeb moslemi illegaalide vastu olla.

Kata
5 aastat tagasi
Reply to  Kägu

Olen Sinuga nõus, et ega jah selle illegaalide teemaga suurt teised küll tegeleda ei viitsi. Samas asi tõsine ja EKRE-l on tõepoolest julgust siin sõna võtta. Ega tegelikult ongi valida kas EKRE või siis mitte kedagi. Lihtsalt vahel on tunne, et ka siin on asjad muutunud veidi, millest siiralt kahju.

2. kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Kata

Kui vaadata kasvõi Saarso värvikaid väljaütlemisi, siis ega vist midagi ju suhtumises illegaalidesse muutunud ei ole….?

Kata
5 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Illegaalidesse suhtumine on tõesti õnneks samaks jäänud. Sellest ka minu lugupidamine EKRE suhtes. Samuti võtsid nad julgelt sõna kui siin kaks meest plaanivad lähiajal kaksikuid saada. Ühesõnaga EKRE-s on palju positiivset! Aga hoolsamalt peaks valima inimesi oma ridadesse ja mõned väljaütlemised on ka tegelikult kohatud, vahel lausa vastukäivad. Vat sellest on kurb! Aga hetkel jah tundub nii, et kui üldse valida siis EKRE.

Tom
5 aastat tagasi

See on küll hea uudis, läheksid kõik järgmised
valimised samamoodi.

2. kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Tom

Ära siis unusta Saarsole märtsis häält anda. 🙂

Kubernatorov
5 aastat tagasi

Oi kui kahju. Siiralt on kahju. Mis nüüd küll saab? Ega ometi tööle pea minema?