Palivere saab moodsa tänavavalgustuse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Palivere lasteaia piirdeaed värviti Lääne-Nigula kihelkonna triibuliseks. Foto: Urmas Lauri
Palivere asula 161 valgustuspunkti on kavas välja vahetada. Foto: Urmas Lauri

Palivere asula 161 tänavavalgustit on kavas vahetada nüüdisaegsete LED-valgustite vastu. Lääne-Nigula volikogu oli nõus, et vallavalitsus esitab KIKile taotluse raha saamiseks ning tagab omafinantseeringu projekti taotluse rahuldamisel summas kuni 170 000 eurot.

Ühinemislepingus on kirjas, et Palivere tänavavalgustus tuleb renoveerida, ütles vallavanem Mikk Lõhmus. “Palivere tänavavalgustus on konkurentsitult Lääne-Nigula valla kõige kehvemas seisus. Ta on ka kõige energiaraiskavamas olukorras,” selgitas Lõhmus.

Olemasolevad elavhõbe gaaslahendusega lambid asendatakse LED valgustitega. Esialgse eelarve kohaselt on projekti maksumus koos käibemaksuga 388 000 eurot. Saavutatav energiasääst aastas taotluse juhendmaterjali järgi arvutades on 111 MWh elektrienergiat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lonni
5 aastat tagasi

Kas siis kella 00-05.00ni ka ikka valgust on ?Praegusel juhul on alevikus sel ajavahemikul pime nagu karu p…..s! Kes sel ajal liiklema peab ,sellel on ikka hirm nahas !Loodan, et tegijad on mõistusega asja juures ning leiavad sellise valguslahenduse, millest on kasu ka öistele liiklejatele!

läänlane
5 aastat tagasi

Enne uute vastu vahetamist peaks kogu alevi valgustuse kriitilise pilguga üle vaatama, sest palju on olemasolevate valgustite vahel pimedaid kohti – näiteks bussi peatusest Allikmaa küla poole ja Jaama-Liiva tänava ristmikult edasi Raudtee tänava poole. Mõlemaid teid pidi käivad inimesed tööle, lapsed kooli ja lasteaeda.