Tenniseväljaku juurest leiti Haapsalu linnamüüri lõik

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Anton Pärna sõnul on välja kaevatud linnamüürilõik oodatud, kuid siiski tähtis leid. Lemmi Kann

Anton Pärna sõnul on välja kaevatud linnamüürilõik oodatud, kuid siiski tähtis leid. Lemmi Kann

Haapsalu Krahviaias tenniseväljaku taga välja kaevatud linnamüür on Haapsalu ja Läänemaa Muuseumide juhi Anton Pärna sõnul oluline leid, mis annab ajaloouurijatele palju vastuseid, kuid tekitab samas ka uusi küsimusi.

Selles, et järjekordne jupike Haapsalu linnamüürist välja ilmus, tuleb „süüdistada“ Krahviaias tegutseva Haapsalu tenniseklubi soovi ehitada praeguse väljakute ääres asuva vana klubihoone asemele uus ning selle kõrvale lisaks väike külalistemaja. Pärn rääkis, et tenniseklubi ja linnamüüri teed ristuvad juba teist korda, sest enne, kui 90ndate algul mänguväljakuid ja klubihoonet rajama hakati, tuli ettevalmistustööde käigus tookordki lagedale jupike linnamüüri.

Seekord tehti kaevand kohe klubihoone külje alla. „Eesmärk oli välja selgitada, kas linnamüür seal jätkub ja kuidas see planeeritavate hoonete suhtes paikneb,“ selgitas Pärn.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments