Maailmakoristuspäeva meeskond kutsub prügi kaardistama

Prügi Pullapääl. Lemmi Kann

15. septembril toimub Eesti eestvedamisel ülemaailmne Maailma koristuspäev. Selleks, et vabatahtlikud leiaksid üles paigad, kus on kõige rohkem prügi, kutsub koristusmeeskond inimesi üles mobiilirakendusega prügi kaardistama.

„Kaardistamise eesmärk on luua nn prügiandmebaas, et näha probleemi ulatust,” ütles Maailmakoristuspäeva juhi Eva Truuverk.

Prügi kaardistamiseks tuleb alla laadida World Cleanup mobiilirakendus, kaardista looduses liikudes teele jäävad prügihunnikud, teha rakendusega foto, märkida prügi asukoht ja koostis ning laadida üles.

„Kaardistamine on väga oluline, sest selle põhjal saame panna paika koristuspäeva plaani – kuhu ja kui palju inimesi koristama saata,” ütles Eesti koristustiimi juhi Raimo Matvere.

Matvere sõnul plaanitakse Eestis keskenduda peamiselt metsadele ja veekogude kallastele.

Koristuspäev saab teoks koostöös Eesti maaomanike, kohalike omavalitsuste, jäätmekäitlejate, Eesti ettevõtete ja inimestega.

Maailmakoristusega on liitunud juba ligi 140 riiki. Liitunud riigid on võtnud eesmärgiks kaasata oma riigis koristama sajad tuhanded, isegi miljonid inimesed. See teeb juba tänaseks maailmakoristusest suurima kodanikualgatuse läbi aegade.

Aktsiooni eesmärk on lisaks prügi kokku korjamisele tähelepanu juhtimine globaalsele prügiprobleemile ja lahendustele.

Eestis saab prügi kaardistada 2. septembrini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments