Galerii: kunstnik Ülle Meister avas Haapsalus juubelinäituse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 13

 

Tänasest on Haapsalu kunstikooli galeriis (Jaani 2) avatud kunstnik Ülle Meistri sünnipäevanäitus „Kodumaine viis” – üle 20 akvarell- ja pastellmaali viimase kümne aasta loomingust. 27. augustil saab Meister 70-aastaseks.

Suurem osa on tänavused tööd – enamasti Läänemaa maastikud ja vaated kunstniku kodumaja ümbert Martnas: rabavaated, luht, kodumaja motiivid, luigeparv.

„Udu on täiesti Läänemaa oma,” kinnitas Meister.

„Nimesid piltidel ei ole ja meelega,” märkis Meister avamisel. „Nimi on pildi juures kõige raskem. Igaühel on õigus ja vabadus mõelda end pildi sisse ja ise ka pildile nimi panna.”

Meister on illustreerinud üle 60 lasteraamatu, peale selle õpikuid ja kujundanud postkaarte. Tal on olnud üle 30 näituse Eestis ja Soomes, näitustel esinenud alates 1974. aastast.

Meister  on lõpetanud Eesti riikliku kunstiinstituudi graafika eriala raamatukujundaja-illustraatorina. Ta on Eesti kunstnike liidu, Eesti akvarellistide ühenduse ja Eesti kujundusgraafikute liidu liige. Tema töid on Eesti rahvusraamatukogu kunstikogus, Eesti lastekirjanduse keskuse illustratsioonikogus ja erakogudes Eestis, Austraalias, Lätis, Prantsusmaal, Soomes ja Venemaal. Ta on illustreerinud Ellen Niidu, Leelo Tungla, Paul-Eerik Rummo, Jaan Kross jt teoseid.

Näitus „Kodumaine viis” on avatud 1. septembrini. 4. augustist on osa selle näituse pilte väljas Tallinnas Eesti lastekirjanduse keskuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments