Marika Mann: loodusturiste on Eestis liiga vähe

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Marika Mann alustas loodusturismiettevõttega Matsalus. Foto Arvo Tarmula

Teisipäevase Lääne Elu ole juhtkiri, kus loodusturismi turundamise vajadus seatakse kahtluse alla, on kaldu ja liiga eksitav, et mitte samal teemal veel kord arvamust avaldada. Nii võib ainult Ants Ale arvata, sest ta elab Eesti ja Põhjamaade kõige parema linnutorni all.

Tegelik olukord on selline, et selleks, et Eestisse 2000-3000 linnu-, looma- ja taimevaatlejat aastas saada, tuleb ikka veel kurja vaeva näha. Aga me suudaksime vastu võtta ka mõnikümmend tuhat, sest sedalaadi turism kestaks veebruarist kuni oktoobrini.

Maailmas on Eestile konkurente üle saja erineva riigi. Kõik nad turundavad ja reklaamivad ja võitlevad oma klientide eest. Eestis ei hakka kunagi olema tõelisi loodushuvilisi liiga palju.

Isemoodi asi on nn. „loodusturistidega“, keda veetakse kohustuslikus korras mõnele matkarajale ja nad ronivad minutiks kõrgele torni, et hüüda „oi kui ilus on Eestimaa!“.

Kuid kui me jätkame suunatud turundusega – s.o. linnu- ja loomavaatlejatele, siis seda juhtuda ei saa.

Antsul tuleb kas leppida, et külastajate arv suureneb, või siis panna Haeska torn kinni või siis kolida mujale.

Marika Mann, 5. mail 15aastaseks saanud Estonian Nature Toursi tegevjuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
urmas
5 aastat tagasi

Haapsalu ümbruses on väga vähe korralikult tähistatud matkaradu.

kahtlen
5 aastat tagasi

selles, leht just kirjutas, et tallinnas kadrioru pargis on imeline õõnsusega puu, kus paljud loodusesõbrad armastavad käia seal puuõõnes loodust nautimasning viimasel ajal ka seda imepuud lihtsalt vaatamas