Läänemaa jalgpalliklubi võitis esimese murumängu 6:1

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto Urmas Lauri

Reedel, 18. mail kell 19 jõudis kätte kauaoodatud hetk nii mängijate kui ka pealtvaatajate jaoks, kus Läänemaa Jalgpalliklubi sai tänavusel hooajal esmakordselt kodumängu Haapsalu linnastaadioni peaväljakul pidada. Eesti meistrivõistluste teise liiga lõuna/lääne piirkonna IX vooru kohtumises võõrustati Türi Ganvix Jalgpalliklubi.

Läänemaa alustas kohtumist erksalt ning esimese 20 minutiga tehti jõudude vahekord selgeks. 1. minutil eksis rängalt Türi väravavaht Sten Erik Tuuleveski, kui pillas käest Talis Tamme pika söödu. Maha pillatud pallile oli kiireim reageerima Läänemaa ründav poolkaitsja Kristo Enn, kes sai palli raskusteta tühja väravasse lüüa – 1:0.

12. minutil lõikas vastaste kolmandikul Türi mängijat söödu vahelt Läänemaa keskpoolkaitsja Aare Avila, kes koheselt liikus kiirusega vastase värava suunas ning sooritas karistusala lähistelt täpse löögi, mis värava alumisse nurka lendas – 2:0. Kaks minutit hiljem sooritas pärast pikemat pusimist Türi karistusalas Maritn Salf löögi väravale, mis Türi keskkaitsja Kristo Kiiki rikošetist väravasse lendas – 3:0.

13. minutil leidis keskkaitsja Talis Tamm pika sööduga kaitseliini seljataha avanenud Aare Avila, kes palli vasaku jalaga värava alumisse nurka lõi – 4:0. Esimesel poolajal küll rohkem väravaid ei löödud, kuid häid võimalusi oli veel Karmo Einmannil ja Aare Avilal, kus viimase löök värava latti tabas.

Teisel poolajal suurenes Läänemaa eduseis veelgi, kui Martin Salf 67. minutil kontrarünnakul osavalt üleastega Türi kaitsja üle mängis ning vasaku jalaga tugeva lööki värava nurka saatis – 5:0. Neli minutit hiljem leidis Aare Avila täpse sööduga kaitseliini seljataha avanenud Kristo Enni, kes mängis väravavahist mööda ja saatis palli tühja väravasse – 6:0.

Türil aga oli veel oma sõna selles mängus öelda. 73. minutil sooritas Rauno Kald löögi ligi 25 meetri kauguselt, mis värava ülemisse nurka lendas, ja Türile lohutuseks ühe värava andis.

Läänemaa JK eest mängisid algkoosseisus Hendrik Siht, Kaarel Koel, Bert Rotberg, Talis Tamm, Tarvo Manni, Morten Saar, Aare Avila, Artur Matto, Karmo Einmann, Kristo Enn ja Martin Salf. Vahetusest sekkusid Keven Kirs, Joosep Altmets, Siim Pikkaro, Markus Rouhiainen ja Leonid Bragin.

Liigatabelis jätkab Läänemaa 5. kohal neljateist meeskonna konkurentsis. Üheksa mänguga on kogutud 16 punkti. Türi lõpetas IX vooru 7. kohal 11 punktiga. Läänemaa järgmine mäng toimub reedel, 25. mail kell 19:30 Kalevi kunstmurustaadionil Tallinnas, kus vastaseks JK Tallinna Kalev III. Järgmine kodumäng toimub järgmisel neljapäeval, 31. mail kell 19, kus võõrustatakse FC Kuressaare duubelmeeskonda.

Läänemaa JK tahab tänada kõiki pealtvaatajaid, kes staadionile olid tulnud – Teid oli kokku 103! Loodetavasti suudame selle numbri üle 100 hoida terve hooaja vältel. Lisaks täname Haapsalu Spordibaase, kes meile peaväljaku mänguks valmis seadsid.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments