Kutsehariduskeskuses peetakse loodusfestivali

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

RMK nupunurgas saab kontrollida, kas okste ja klotside järgi tunneb puu ära või mitte. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu kutsehariduskeskuses peetakse tänasest laupäevani loodusfestivali, kus saab nii oma loodusteadmisi testida kui ka uusi omandada.

Täna esinesid loengutega loodusfotograafid Tiit Leito ja Jaan Künnap ning ratsutamistreener Kati Leutonen. Päevaprogrammi mahtus ka loodusteemaline mälumäng.

Kutsehariduskeskuse fuajees oli väljas RMK nupunurk, kus sai läbi mikroskoobi vaadata, milline liivatera välja näeb. Eesti eri paigust pärit liiva sai võrrelda Vanuatult ja Islandilt pärit liivaga. Naaberlaual oli tuli aga puuklotside ja okste järgi ära arvata, mis puuga on tegamist.

RMK Lääne-Eesti piirkonna kõrval oli väljas ka RMK Hiiumaa, kus tuli ära arvata, milline loom on ühe või teise jälje loodusesse jätnud.

Loodusfestival jätkub reedel ja laupäeval.

Reede hommikul saab kuulata Marje Loide loengut ravimtaimedest ja vaadata loodusfilme. Lõunastl läheb kutsehariduskeskuse õues lahti mess ning samal ajal toimub nii ravimtaimede, seebikeetmise kui ka ökoprindi töötuba ning külla tuleb teadusbuss. Õhtul kutsub Marko Valker endaga kaasa linde vaatlema.

Laupäev algab Aigar Lipingu eestvedamisel neljatunnise ellujäämiskursusega kutsehariduskeskuse ümbruse metsas. Kadri Aller räägib Eestimaa Looduse Fondi talgutest ja Kauto Kuik viib läbi loodusfoto töötuba. Vaadata saab ka loodusfilme.

Esimese Läänemaa loodusfestivali algatajateks ja eestvedajateks on loodusturismi korralduse eriala II kursuse õpilased Maris Meriste, Karin Küünarpuu ja Mari-Ann Kallas.

Loodusfestivali kava näeb siit

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments