Dmitri Jegorov: kõrgest kütuseaktsiisist võiks päästa automaks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Dmitri Jegorov. Foto: erakogu
Dmitri Jegorov. Foto: erakogu

Rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov ütles Äripäeva ja Eesti Õliühingu poolt korraldatud kütusekonverentsil, et valitsus võinuks pidevate kütuse aktsiisitõusude asemel hoopis automaksu kehtestada.

Jegorov vaatas ajas tagasi ja arutles, mis võimalused olid enne aktsiiside suurendamist veel rahandusministeeriumi töölaua peal, kirjutab Postimees.

Üks variant oli tema sõnul automaksu kehtestamine, sest autot pole võimalik kord nädalas või kuus Eesti registrist Lätti viia, nagu praegu kütust tangitakse.

“Võib olla olnuks tõesti mõistlikum jätta kütuseaktsiis kus see ja teine ning riigi tulu teenimise mõttes kehtestada hoopis automaks või teemaks,” mängis Jegorov Eestis seninägematu maksu mõttega.
Jegorov tegi näitliku arvutuse. “Kui me võtaks kõigi autode pealt aastas 10 eurot, teeniksime me juba aastas umbes 60 miljonit eurot.”

Jegorov rõhutas, et tegemist on teoreetilise võimalusega, mida praeguste aktsiiside asemel teha saanuks, aga kui poliitikutel tekib automaksusoov, on rahandusministeerium valmis seda arutama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kõrgest
11 kuud tagasi

automaksust päästaks kõrge kütuse aktsiis, ehk kes sõidab see ka maksab venemaale

Arvos
6 aastat tagasi

Teeniksime = ajaksime oma räpase käpa jälle inimese taskusse. Kui automaks, siis põhimõtteliselt Lätti 4 korda aastas, jääte ka käibemaksust ilma. Suure kaubiku või veokaga.

2. kodanik
6 aastat tagasi

Kui reformierakondliku taustaga Jegorov sellise avaldusega lagedale tuleb, siis võib aimata, et peale valimisi, kui juhtumisi õnn sellele erakonnale naeratab, võibki oodata automaksu kehtestamist. Kütuseaktsiis jäetakse puutumata ( muidugimõista viidatakse võimalusele tumedas tulevikus aktsiisi langetada ), sest ajad on rasked ja raha vaja.

täpselt
6 aastat tagasi

maksud,maksud,maksud…..see elu on siin riigis kui üks ellijäämiskursus.Palkade ja hindade tase on kohutav. Sa võid olla väga tubli ja töökas .Aga normaalselt end ära elatada sa ikka ei suuda. Olen juba keskealine ja ehk kuidagi vean väja aga noore inimese asemel tõesti mõtleks, kas peab siin riigis end tööga tapma. Mingit kindlust ei ole. Täna nii,homme teisiti. Sisutühjad reformid. Väga masendavaks on see elu läinud.Aususe ja töökusega ei saa enam midagi,vot sellest on kahju.

Peab tulemaja
6 aastat tagasi

Minu arust võiks tulla ka kodaniku maks . Kui oled eestlane siis maksad eestlase maksu . Varsti pean oma auto ka regama vene registrisse . Haige debiilne süüdimattu riik on see eesti . Maa on ilus aga elu siin on põrgu . Kaua võib veel rahvast ke..ida . Kuskil peab ju piir olema

naha nülgimine jätkub
6 aastat tagasi

Usu ikka poliitikuid! Eelmise nädala Foorumis LUBATI maksurahu. Läks kaks päeva ja Maris Jesse lubas, et tulekul on mingi õnnetusjuhtumite kindlustusmaks ettevõtjatele. Nüüd läks veel nädal ja lubatakse automaksu. Maksurahu missugune? Küll kuuleme veel uutest ja uuematest maksudest!

Metsamees
6 aastat tagasi

Maksustamine ei ole tulu teenimine. Sellised ametnikud ongi eesti häda, kelle ajumaht ei ole suuteline leidma muid katteallikaid peale kodanike koorimise. Vastava ametniku tootvale tööle suunamine oleks esimene samm riigile tulu teenimiseks.

pole
6 aastat tagasi
Reply to  Metsamees

mingit vahet teoorjusega