0

Tammejuure mahetalu alustab ja lõpetab päeva kanepiga

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Karin Tiit Tammejuure talust. Foto: Eduard Laur
Karin Tiit Tammejuure talust. Foto: Arvo Tarmula

Maamess 2018 toidulaada telgi ühes nurgas tõmbasid tähelepanu hoolikalt kaussidesse jaotatud erinevad jahusegud. Lähenedes selgus, et tegemist on Tammejuure mahetalu piltlikult lahtiseletatud tootmisprotsessiga, kirjutas Postimees.

Perenaine Anita Kuusemaa selgitas lähemalt.

Juba aastatuhande algusest on Tammejuure mahetalu TÜ olnud tunnustatud mahetootja. Lääne-Nigula vallas Suure-Lähtru külas asuva peretalu harida on ligi 600 hektarit maad, kuhu külvatakse igal aastal kombainide jagu kanepit ja mooni.

Maamessil välja toodud tootevalikust leiab kanepiõli, nisutooteid, mooniõli, rüpsiõli maitsesegu, moonijahu, kanepijahu, proteiinjahu, kanepi kiudainehelbeid ja kooritud kanepiseemneid. “Kiudainehelbeid pannakse leibade sisse, inimesed on väga leidlikud,” rääkis Kuusemaa.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz