Tammejuure mahetalu alustab ja lõpetab päeva kanepiga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Karin Tiit Tammejuure talust. Foto: Eduard Laur
Karin Tiit Tammejuure talust. Foto: Arvo Tarmula

Maamess 2018 toidulaada telgi ühes nurgas tõmbasid tähelepanu hoolikalt kaussidesse jaotatud erinevad jahusegud. Lähenedes selgus, et tegemist on Tammejuure mahetalu piltlikult lahtiseletatud tootmisprotsessiga, kirjutas Postimees.

Perenaine Anita Kuusemaa selgitas lähemalt.

Juba aastatuhande algusest on Tammejuure mahetalu TÜ olnud tunnustatud mahetootja. Lääne-Nigula vallas Suure-Lähtru külas asuva peretalu harida on ligi 600 hektarit maad, kuhu külvatakse igal aastal kombainide jagu kanepit ja mooni.

Maamessil välja toodud tootevalikust leiab kanepiõli, nisutooteid, mooniõli, rüpsiõli maitsesegu, moonijahu, kanepijahu, proteiinjahu, kanepi kiudainehelbeid ja kooritud kanepiseemneid. “Kiudainehelbeid pannakse leibade sisse, inimesed on väga leidlikud,” rääkis Kuusemaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments