Haapsalu kutsehariduskeskus avas fotostuudio

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

HKHK direktor Ingrid Danilov soovis fotostuudiole ja selle perenaisele Aile Nõupuule õnne. Foto: Arvo Tarmula

Neljapäeval avas Haapsalu kutsehariduskeskus (HKHK) ametlikult ja pidulikult oma fotostuudio.

HKHK arendusdirektor Aile Nõupuu ütles, et tegelikult on stuudio juba mõnda aega valmis ja ka tihedas kasutuses. Nõupuu õpetab kutsehariduskeskuses fotograafiat loodusturismi ja tekstiilitöö eriala õpilastele, mööblirestauraatoritele ja bürootöötajatele.

Nõupuu rääkis, et koolis kasvas pidevalt vajadus fotograafiaõppe järgi. Mõte, et koolis võiks olla üks koht, kus õpilased saavad oma töid pildistada, tuli Rauno Ojassoolt, kes õpetas mõnda aega fotograafiat tekstiiliõpilastele.

Selles, et mõte fotonurgast kasvas stuudioks, on Nõupuu sõnul oma osa fotograaf Eduard Lauril, kelle soovituste järgi valiti ka stuudio sisustus.
Stuudio jaoks leiti ruum kooli keldrikorrusel, kus ilma akendeta kunagine matemaatikaklass kohandati stuudioks HKHK õpilaste endi jõududega – käed panid külge tislerid ja viimistlejad. Stuudios on neli arvutit fotode töötlemiseks, samuti projektor.

„Ma loodan, et meie fotostuudiol on palju kasutajaid. Meil on juba mitu nädalat siin pildistamine toimunud, mis tähendab, et see ruum on väga vajalik. Ees on kevad, valmivad tekstiilitöö ja restauraatorite lõputööd, mida me saame nüüd siin stuudios pildistada,” ütles Nõupuu.

Koolil on plaanis hakata stuudiot ka välja rentima.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments