Teadlased tahavad püüda Läänemaal igal ajal piiramata koguses kala

BNS

Kalamehed promenaadil. Foto Arvo Tarmula

Tartu ülikooli mereinstituudi teadurid soovivad teaduse tarvis püüda Läänemaal keeluaegadel ja -kohtades ning muidu keelatud vahenditega piiramata koguses kõiki kalaliike ning taotlevad keskkonnaministeeriumilt selleks luba.

Mereinstituut soovib 20. märtsist kuni aasta lõpuni teha eeluuringuid kalade rände võimaldamiseks ja kudetingimuste parandamiseks ning soovib selle tarvis püüda kala Saunja lahes, Riimi meres, Saaremõisa lahes ja Salajões, seisab ministeeriumile edastatud taotluses. Luba taotletakse 15 isikule.

Teadlased kasutaksid püügiks 75 nakkevõrku silmasuurusega 10-600 millimeetrit, kuni 12 jada, igas jadas kuni 15 võrku korraga, nelja elektrikahva, 10 rivimõrda ehk angerjarüsa ja ühte maimunoota. Samuti soovivad teadlased luba alamõõdulise kala piiramatuks kaaspüügiks.

Instituut kinnitab ministeeriumile saadetud taotluses, et kala kasutatakse teaduslikuks analüüsiks vastavalt tüüpmetoodikale ja seda ei müüda.

Enne püügile asumist teavitavad teadurid sellest keskkonnainspektsiooni ja esitavad kümme päeva pärast loa kehtivusaja lõppu keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonnale püügiandmed.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kinoteater
6 aastat tagasi

Tont pese oma auto puhtaks. Häbi pole?

mis te ikka jalutate seal?
6 aastat tagasi

Selleks on vaja siis imeilusat promenaadi? EI ja kindel raha mutta viskamine selle ehituseks oli sel juhul. No ei taha seal õngitsejate vahel jalutada ja seda aastaringselt tulevikus.

Tont
6 aastat tagasi

Kas sa alati ainult pildi järgi kommid ?? Loos on ju selgelt kirjas,et taotletakse röövpüügi luba viieteistkümnele tüübile kõikide püügivahenditega. Ja mitte promenaadil. Päris haige soov. Nii võivad mingid nn.teadlased varsti taotleda kõikide elusolendite mahalaskmise luba mõnes piirkonnas. Ikka teaduse huvides.