Kaks maapoissi kõrges mängus

Rocco Mõtt ja Reno Mark Pärnu JK Vaprus mänguvormis. Foto: erakogu

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi kaks kasvandikku Premium Liigas väljakul.

Eesti 2018 aasta jalgpalli meistrivõistluste Premium Liiga kolmandas voorus tehti 13.märtsil Läänemaa jalgpalli ajalugu. Paides, sealse Linnameeskonna ja Pärnu JK Vapruse vahelises kohtumises mängisid ühes võistkonnas kaks ühes noorteklubis alustanud noormeest.

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubis alustanud ja seal koos kaheksa aastat treeninud 16 aastane Rocco Mõtt ja 17 aastane Reno Mark aitasid Pärnu JK Vapruse 2.2 viigini. Sellega teenis Pärnu JK Vaprus ühtlasi käimasoleva hooaja esimese punkti. Rocco Mõtt kuulus algkoosseisu juba teist mängu järjest ja teenis Vapruse peatreener Indrek Zelinskilt taas 90 minutit mänguaega.

Teisel poolajal usaldas Zelinski väljakule ka Reno Marki, kellel oli see ühtlasi Eesti Meistrisarja debüüdiks. 83 minutil, peale vastaste viigiväravat, viimaseks kümneks, väga oluliseks minutiks väljakule jooksnud Mark kindlustas keskvälja ja täitis oma ülesanded suurepäraselt.

Rocco Mõtt: “Lootsin tegelikult, et ehk saab Reno varem väljakule, saaks kauem koos mängida.”

Nii suurt koormust kandnud Mõtt, kui ka Mark said peale kohtumist meeskonnakaaslastelt kõvasti kiita.

Võistkonna kapten, endine Eesti koondise kaitsja ja ühtlasi Pärnu JK Vapruse tegevjuht Karl Palatu: “No poisid olid väga tublid. Väga noored, kuid pidasid kenasti vastu. Teie klubi, poiste esimene klubi peab nende kahe noormehe üle kindlasti uhkust tundma. Aitäh.”

Rocco Mõtt oli juba eelmisel hoojal Premium Liigas platsil. Ta sai Eesti meeste kõrgeimas liigas kirja 2017 aastal 13 mängu. Nüüd on ta sellel hooajal esindanud praegust koduklubi kõigis kolmes esimeses mängus. Reno Mark tegi debüüdi nüüd.

Rocco Mõtt ja Reno Mark alustasid koos treenimist Lihulas, Lõuna-Läänemaa JK-s juba lasteaia viimases rühmas. Koos sadu mänge ja kümneid turniire esimeses klubis mänginud poisid on tänaseks päevaks jõudnud Eesti meistrisarja välja. Lisaks on Rocco Mõtt kandnud ka mitme vanuseklassi Eesti noortekoondise särki.

Kiigates ajalukku on väikesest Lõuna-Läänemaa maaklubist erinevate pallimängude meistrisarja jõudnud mitmed sportlased.

Naiste Eesti meistriliigas on kaks hooaega Tallinna FC Flora särki kandnud Avely Kuldsalu.

Nõmme JK Kalju eest mängis meistrisarjas Priit Mäeorg. Hiljem, tänaseks päevaks juba 11 hooaega on ta mänginud Eesti rannajalgpalli meistrivõistlustel ja seitse aastat esindanud Eesti koondist.

Viis aastat Lõuna-Läänemaa JK-s jalgpalli mänginud Vaido Veek jõudis aga Eesti võrkpalli meistriliigasse. Tehes kõrgeimal tasemel kaasa koguni üheksa aastat.

Andro Aavik on jalgpalli Premium Liigas esindanud nii Tallinna Kalevit, kui Pärnu JK Vaprust.

Algis Kelder, kes treenis Lõuna-Läänemaa JK-s B ja A-klassi noormehena on Premium Liigas kandnud FC Kuressaare kollast mänguvormi.

Kindlasti on säärased õnnestumised praegu klubis harjutavatele noortele eeskujuks. Olla eekujude moodi ja saada nende sarnaseks, tuleb ise hoolsalt treenida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments