Hundid ründasid Pürksis koera

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Silver Schönberg ei saanud kohe kõrtsi lukus eesuksest välja. Kuni ta võtme tõi ja ukse avas, möödus oma paarkümmend sekundit. Selleks ajaks oli kolmest neljajalgsest saanud tigedalt lõrisev pundar. Mees röögatas ja tormas kaklejate poole.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
toomas
6 aastat tagasi

Soovin koerale kiiret paranemist, see esmalt. Samas ei saa mitte kuidagi tõsiselt võtta artiklis mainitut, justkui koer suutnuks huntidele vastupanu osutada ja seetõttu võitluses ellu jääda. Koer jäi ellu, sest hundid lihtsalt otsustasid nii. Ja rünnati arvatavasti koera enda agressiivse käitumise tõttu, koer nö alustas. Hundid ei talu kohatut ja sisutut agressiivsust (näiteks valju haukumist), tajuvad seda normi rikkumisega ja karistavad. Antud juhul otsustati kõigest õpetust anda. Siia võib tuua otsese paralleeli nugadega vehkinud mehe ja politsei käitumisega Vabaduse väljakul, hundid olid siiski leebemad. Tapmissoovi korral tapaks ka üksik hunt sellise koera kolme sekundiga.

Sass
6 aastat tagasi

Elan Taebla kandis ja no ei julge enam koeri ööseks õue jätta.

Kägu
6 aastat tagasi

On viimane aeg keskkonnaametis suurpuhastus teha,sest kõrgepalgalisi härrasid inimeste mured ei loksuta. Murdku hundid,keda iganes. Mina küll ei julge enam lapsi pimedas toast välja lasta. Ja muinasjuttu,et hundid inimesi ei ründa,võib mõni hundusõber naabri kassile rääkida. Jutuubis on piisavalt videosid tegelikkusest.

maainimene
6 aastat tagasi
Reply to  Kägu

kuule Toomas, kas koer siis ei kaitse oma territooriumi kui ta vähegi koer on. Mis tähendab(hundid eitalu…nt valju haukumist) see ju lauslollus, millest räägid. Tõde on see, et hundid (või ehk hoopis koerhundid) on jultunuks ja näljaseks muutunud. Kõik sellised isendid on vaja kiiresti hävitada, ei jäta nad enam külavahel murdmist kui ots on lahti tehtud ja on vaid aja küsimus mil juhtub inimesega intsident.

toomas
6 aastat tagasi
Reply to  maainimene

Huntide jaoks ongi koerte käitumine tihti ebanormaalne. Täpsemalt öeldes – ebanormaalselt väljakutsuv, ebakohane, vägivaldselt ärplev. See ei ole jahimehe viinalehane omateadus, sellest on rääkinud teadlased, ka Turovski, kui ma ei eksi. Hunt tunneb kohustust käitumisnorme eiravat koera korrale kutsuda. Kui koer ei ole piisavalt kiire õppija, jääb see talle viimaseks õppetunniks. See koer ilmselt suutis vihjetest kiiresti õppida, sest täna rõõmustab ta oma peret. Tubli ja tark koer. Ega tema ei ole süüdi, et hundid peavad linnast süüa otsima või et tema pere teda pimeduses vabalt jooksma laseb.