3

Lääne Elu paberleht teisipäeval, 9. jaanuaril

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Valitsus läks töötavate pensionäride tulu kallale

Eelmisel reedel jõudis Jüri Ratase valitsuse loodud uus maksukorraldus töötavate pensionärideni – tulumaksureform napsas nende sissetulekust oma osa. Esmaspäeva keskhommikul ootas sotsiaalkindlustusameti Haapsalu teeninduspunktis Jaama tänaval järjekorras neli-viis inimest. Sotsiaalkindlustusameti spetsialisti Tiia Laari sõnul on teeninduses kibekiire reedest peale, kui selle aasta esimesed pensionid välja maksti ja paljud pensionärid avastasid, et nende pension on väiksemaks jäänud.

Rahvas saab valida aasta sportlast kaheksas kategoorias

Neljapäeva keskpäevani võib rahvas öelda oma sõna Läänemaa aasta sportlaste valimisel, kui internetis saab hääletada kaheksa kategooria rahva lemmikud. Rahvahääletuse hääled ei lähe arvesse aasta sportlase valimisel, kuid hääletuse võitjad saavad rahva lemmiku tiitli.

 

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Imelik
Imelik

“Valitsus läks töötavate pensionäride tulu kallale… pension on väiksemaks jäänud… kaotasid uue maksusüsteemi tõttu palgalt ja pensionilt kuni 83 eurot”- on paljas vaht.
Ma sooviks näha seda arvutust, kuidas maksuvaba tulu tõus sissetulekut kärbib.
Arvutust ei näidata meelega, sest arvatakse lugeja näol olema tegemist endasuguse ajukääbikuga.
83 eurot kuus kaotab inimene, kelle kuu sissetulek ületab 2100 eurot.
Mida ta siis kaotab? Kaotab riigi toe maksuvaba tulu näol. Ta sooviks
sellest osa saada ja sellega vähendada a la 500 eurot pensioni saava inimese toimetulekut veelgi?
Mina sellega ei nõustu. Riik peab hädasolijaid aitama , mitte edukaid “premeerima” (nagu RE valitsusel kombeks oli).

kilekott
kilekott

ratifitseerige euroopa sotsiaalharta kõik punktid ja tagage pensionäridele elamisväärne pension, et nad ei peaks sandi seisuses olema ja kopikaid pidevalt lugema, lõpetage võõramaiste pankade/spekulantide tasuta ülalpidamine ja oma rahva näljutamine

Sass1.
Sass1.

1) olen sant, aga kopikaid ei loe, suvel käisin taksoga Silmal ja tagasi;
2) Eesti rahvas on näljas? aga miks see rahvas ei osta süüa, vaid
õlut, viina, narkootikume?

wpDiscuz