Suursaarte parvlaevaliinidel kasvas reisijate arv mullu pea kümnendiku võrra

BNS


Rohuküla sadam. Foto: Urmas Lauri

Väinamerel mandri ja suursaarte vahelisi parvlaevaliine teenindav TS Laevad OÜ vedas mullu kokku 2,23 miljonit reisijat ning 0,95 miljonit sõidukit, seega kasvas aastas teenindatud reisijate arv 2016. aastaga võrreldes 8 protsenti ning üleveetud sõidukite arv 9 protsenti.

„Lõppenud aasta oli ka TS Laevade esimene täispikk opereerimisaasta, millest oleme palju õppinud. Oleme parandanud tööprotsesse, tänu millele on ka meie teenus iga kuuga paremaks läinud,“ ütles ettevõtte juhatuse esimees Jaak Kaabel. Ta lisas, et lõppenud aasta pakkus ettevõttele palju arenguvõimalusi ning aastaga saab kokkuvõttes rahule jääda.

„Märgatavalt kasvanud reisijate arv näitab, et reisijad hindavad kvaliteetset üleveoteenust ning seda, et kasvupotentsiaali on ka edaspidi. Oleme tänulikud meie reisijatele ja saarte turismiettevõtjatele, kes saarte vastu huvi äratades aitavad kaasa ka meie reisijate arvu kasvule,“ lisas Kaabel.

Lõppenud aastal teenindas TS Laevad Virtsu-Kuivastu liinil 1,66 miljonit reisijat ja 0,71 miljonit sõidukit ning Rohuküla-Heltermaa liinil 0,57 miljonit reisijat ning 0,24 miljonit sõidukit. Võrreldes 2016. aastaga kasvas Saaremaa liini reisijate ja sõidukite arv 8 protsenti, Hiiumaa liinil oli reisijad 7 protsenti rohkem ning üleveetud sõidukite arv kasvas 15 protsenti.

2017. aasta detsembris kasvas teenindatud reisijate arv tunamullusega võrreldes 10 protsenti 145 200 reisijani ning veetud sõidukite arv 11 protsenti ehk 63 600 sõidukini.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments