Lääneranna rahvas eelistas kotkaga vappi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

 

 

 

 

 

Lääneranna valla sümboolikakonkursil eelistasid inimesed rahvahääletusel kahest kavandist sini-kollast kotkaga lipu- ja vapivarianti, lõpliku otsuse konkursi õnnestumise kohta teeb vallavolikogu aga järgmisel neljapäeval.

Kaks nädalat kestnud rahvahääletusel andis VOLISe keskkonnas oma eelistusest teada 135 inimest. Neist hääletas võidukavandi poolt 58 inimest, teise kavandi poolt 39 inimest ja 38 hääletajat ütles, et talle ei meeldi kumbki kavand.

Lääneranna valla info- ja arenguspetsialisti Kristina Kuke sõnul jäi hääletusel osalejate arv tagasihoidlikuks, arvestades, et Lääneranna vallas elab 5600 inimest. „Kõigil ei ole ka hääletamiseks vajalikku ID-kaarti, nii et arvestasime umbes 4500 inimesega,” lisas ta.

Konkursile esitati kokku 54 kavandit, millest kuus ei vastanud tingimustele. Konkursile esitatud kavandeid saab näha Lihula teataja kodulehelt.

Tingimustele vastanud kavandite seast valis nelja ühinenud valla esindajatest koosnev kaheksaliikmeline komisjon välja viis, mis saadeti riigikantseleisse hinnangu saamiseks.

Kristina Kuke sõnul leidis riigikantselei, et kaks esitatud kavandit ei vasta heraldika nõuetele, kolm vastaks kui neid veidi muuta. Et üks autoritest ei pidanud paranduste tegemist mõttekaks, pandi rahvahääletusele kaks kavandit.

Lääneranna vallavalitsus on konkursi tulemused kinnitanud: võidutöö saab 3000 euro suuruse ja teise koha töö 750 euro suuruse preemia. Kolmanda koha preemia, 250 eurot, otsustati jätta välja andmata.

Kuke sõnul otsustab järgmisel neljapäeval kogunev Lääneranna vallavolikogu, kas rahvahääletusel võitnud vapi- ja lipukavand kasutusele võtta või konkurss nurjunuks kuulutada. „On ka see variant, et volikogu otsustab valla sümboolikaks võtta mõne muu variandi,” ütles Kukk.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eksole
6 aastat tagasi

Poola kotkas ja Ukraina lipp, palju õnne!

Sssss
6 aastat tagasi

Huvitav mis seisus Haapsalu konkurss on?