Virtsu tüdrukud püstitasid Saaremaal kaugushüppes isiklikke rekordeid

Trinity Õismets on praegu üks Läänemaa parimaid noori sportlasi. Foto Arvo Tarmula

Laupäeval peeti Kuressaare kergejõustikuhallis Saaremaa koolinoorte sisemeistrivõistlused kergejõustikus. Võisteldi sprindis, tõkkejooksus, kõrgushüppes ja kaugushüppes. Osa võtsid ka Läänemaa kergejõustikuklubi eest võistlevad Virtsu kooli tüdrukud.

Tütarlaste B-klassis tegi kaugushüppes hea võistluse 14-aastane Trinity Õismets. Isikliku rekordiga 4.44 saavutas ta kolmanda koha. 3kg kuuli tõukas ta 8.80, mis andis kolmanda koha. Trinity Õismets valmistub jaanuari lõpus toimuvateks Eesti noorte mitmevõistluse meistrivõistlusteks.

Tütarlaste A-klassis tegi kaasa kaks Läänemaa sportlast. Kristiina Kukk tõukas 3kg kuuli kaugemale kui sisetingimustes kunagi varem. Tulemus 9.31 andis 15aastasele kergejõustiklasele neljanda koha.

Kerli Ristikivi tegi kaks isiklikku rekordit. 15aastane Ristikivi jooksis 60 meetrit 8,80. Kaugushüppe võistluse sees neljal katsel eelmisest tippmargist rohkem hüpanud noorsportlase lõpptulemuseks jäi tubli 4.78. Mõlemal võistlusel oli Kerli Ristikivi teine. Kaugushüppe tulemusega tõuseb ta näiteks Lõuna-Läänemaa kõigi aegade kergejõustiku edetabelis seitsmendale kohale ja nii noorelt ei ole esikümnesse jõudnud keegi teine. Seda tabelit juhib Tuudilt pärit kunagine Eesti tippsprinter Merike Õunpuu 5.24ga. Üldse on üle viie meetri kaugust hüpanud neli Lõuna-Läänemaa naist.

Saaremaa võistlused olid osavõturohked, nii pikkade kergejõustikutraditsioonidega Orissaare gümnaasium kui ka Kuressaare mõlemad suured gümnaasiumid olid kohal, samuti väikesed maapõhikoolid, nagu näiteks Salme, Lümanda, Valjala jt. Paljud osalejad treenivad sealse kergejõustikuklubi Saare ridades.

Sellised sisemeistrivõistlused tuletasid meelde aegu, kui sama toimus meil Läänemaal. Tollase Taebla keskkooli spordisaal ja kordidorid olid rohkem kui kakskümmend aastat tagasi Läänemaa koolide laste jaoks sisekergejõustikuvõistlusteks valla.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Need
5 aastat tagasi

ikka Vatla tüdrukud.

Mati
6 aastat tagasi

Lõuna-Läänemaal on Jaanus leidnud jalgpalli kõrvale teise hobi.Tubli,edu talle!

Mida
6 aastat tagasi
Reply to  Mati

Mida on tegemist Jaanusel Virtsu tüdrukutega