Tänasest on talverehvid kohustuslikud

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto Urmas Lauri

Maanteeamet tuletab meelde, et alates tänasest ehk 1. detsembrist peavad autodel all olema talverehvid.

„Talvisel teel suverehvidega sõites seame ohtu nii enda kui kaasliiklejate elu,“ lausus maanteeameti liiklusekspert Villu Vane. „Mida paremad on rehvid, seda kindlamalt püsib auto teel. Talverehvide puhul on oluline meeles pidada, et talverehvi mustri jääksügavus peab olema suurem kui 3 mm.“

Maanteeamet soovitab autojuhtidel vältida möödasõite ning muutlike ilmaolude korral olla eriti ettevaatlik, sest ka lühikese distantsi korral võivad teeolud oluliselt erineda. Meeles tasub pidada, et naast- ja lamellrehvid ei lisa turvalisust, kui talvel suvise sõidukiirusega sõita.

Enne sõidu alustamist saab teeoludega Eesti eri piirkondades tutvuda läbi teeilmajaamade ja teekaamerate veebilehel tarktee.ee.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
4 aastat tagasi

Milleks neid naaste ja lamelle tarvis on kui neil turvalisuse poolest suverehvi ees eelist pole?? Ütleks küll, et talverehviga on võimalik sõita talvel suurema kiirusega kui suverehviga. Või on füüsikaseadused muutunud?