Haapsalu kaasava eelarve hääletuse võitis Pääsupesa lasteaed

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Tarmula
Pääsupesa lasteaed. Foto arhiiv

Pühapäeva südaööl lõppenud Haapsalu 2018. aasta kaasava eelarve hääletusel kogus enim hääli Haapsalu Pääsupesa lasteaia spordiplatsi renoveerimine.

Lasteaia õuealal asuva spordiplatsi renoveerimist toetas 51 hääletajat. Ettepaneku järgi on lasteaia õues kavas ligi 5000 euro eest paigaldada vananenud asfaldiplatsile kunstmuru.

Teisele kohale tõusis hääletusel Haapsalu piiskopilinnuse lastepargi remont, mille poolt andis hääle 39 inimest. Aastate jooksul on lastepargi puidust atraktsioonid amortiseerunud ja kohati kasutuskõlbmatud ning seetõttu on likvideeritud ka laste lemmikatraktsioon – karusell. Kaasava eelarve hääletusel on lastepargi remondiks arvestatud 20 000 eurot.

Haapsalu järgmise aasta eelarvest on arvestatud 20 000 eurot nn kaasava eelarvena, mille kulutamise kohta saavad ettepanekuid teha linnakodanikud.

Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus ütles, et kuna Pääsupesa spordiplatsi renoveerimiseks kulub kaasavas eelarves ettenähtust vähem raha, siis ülejäänu eest tehakse töid teisele kohale jäänud piiskopilinnuse lastepargis.

Hääletusel 33 häälega kolmandaks jäänud Haapsalu turu korrastamiseks kaasavast eelarvest raha ei jätku. „Aga turul on juba nagunii tööd planeeritud,” lisas Parbus.

Haapsalus tehti tänavu 28 ettepanekut, kuidas kasutada kaasava eelarve jaoks ette nähtud 20 000 eurot. Lõpphääletusele läks 25 etepanekut.

Kaasava eelarve hääletus pidi esialgu lõppema 30. oktoobril, kuid siis selgus, et viimastel päevadel olid hääletamisel tekkinud tõrked. Tõrkeid põhjustas see, et siseministeerium muutis seoses ühendomavalitsuste tekkega rahvastikuregistri andmeid ja ühe tühiku asemel tekitas aadressiandmetesse kaks tühikut. Eelmisest nädalavahetusest ei saa kaasava eelarve programm VOLIS enam aru, kes on linna sisse kirjutatud ja kes mitte.

Keskkond hakkas taas toimima 10. novembril ja hääletada sai pühapäeva, 12. novembri südaööni.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
seikleja Haapsalus
6 aastat tagasi

see lastele ehitamine ja tegemine on hea uudis linnas, muidu ainult täiskasvanutele ja ikka täiskasvanutele ..