Lääneranna vallavanemaks sai Mikk Pikkmets

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7
Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna vallavolikogu valis täna uueks vallavanemaks Mikk Pikkmetsa. Teisi kandidaate vallavanema kohale ei olnud. Pikkmetsa kandidatuuri esitas volikogu liige Tiina Lobja.

Pikkmetsa poolt hääletas 14 volikogu liiget, vastu oli neli ja kaks jäi erapooletuks.

Kohal oli 20 volikogu liiget, istungilt puudus Heino Sabiin.

Esimesena õnnitles vastset vallavanemat Lihula endine vallavanem Varje Ojala-Toos, kes ulatas Pikkmetsale Lihula vapi värvides lillekimbu ja Lihula vallavanema ametiraha.

„Kaela ma seda sulle ei pane, sest sel juhul peaksid sa saama neli ametiraha, aga järjepidevuse mõttes anna ma selle sulle üle,” ütles Ojala-Toos.

Lääneranna vald moodustus Lihula, Hanila, Koonga ja Varbla vallast.

Endine Hanila vallavanem ja Lääneranna vallavolikogu esimees Arno Peksar lubas Hanila vallavanema ametiraha Pikkmetsale üle anda pärast vallavalitsuse koosseisu kinnitamist.

Koonga ja Varbla valla vanemail ametiraha ei olnudki.

Endine Koonga vallavanem Mikk Pikkmets kandideeris Lääneranna vallavolikokku Lääneranna valimisliidu esinumbrina ja sai 289 häält.

Valimised võitnud Lääneranna valimisliidul on volikogus 14 kohta, opositsioonil seitse kohta (VL Nelja Valla Ühisjõud viis ja EKRE kaks kohta).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Museaal
6 aastat tagasi

Kas need ametirahad ei peaks muuseumi viima või paneb vallavanen kaks tükki kaela?

Oh jah
6 aastat tagasi
Reply to  Museaal

Ma arvan..ju need ikka muusemus või Vallamajas oma koha avalikuld leidmas