Läänemaa õpilaste koolikotid on liiga rasked

Koolikottide kaalujad Haapsalu põhikoolis. Foto erakogu

Poolte Läänemaa õpilaste koolikotid on seaduses lubatust raskemad, selgus esmaspäeval Haapsalu põhikoolis läbi viidud koolikottide kaalumisel.

6. novembril kaaluti Eesti Õpilasesinduste Liidu ja Haapsalu noortevolikogu koostöös Haapsalu põhikooli kolmandate klasside koolikotte. Koolikottide kaalumise eesmärk oli välja selgitada, kas 3. klasside õpilaste koolikotid ületavad seaduses kindlaks määratud maksimum raskust, 3 kilogrammi. Samuti taheti sellega juhtida lapsevanemate, koolijuhtide, õpetajate ja õpilaste tähelepanu tervisekaitse õuetele koolis.

“Tulemustest võime öelda, et enam kui poolte õpilaste koolikotid ei vasta seaduses ette nähtud raskusele,” nentis projekti Läänemaa koordinaator Dan Taidla. 

“Õpilasliidu jaoks on koolikottide kaalumine väga oluline, sest see on otseselt seotud koolirõõmu ja füsioloogiliste eriärasustega,” ütles Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse aseesimees Marcus Ehasoo. Ta lisas, te kuna õpilasesinduste liit on praegu ainus kaalumisi teostav organisatsioon, on nende ülesanne juhtida tähelepanu ka koolikottide liigsele raskusele. “Vastasel juhul vaikitaks see teema lihtsalt maha,” sõnas Ehasoo.

Koolikottide kaalumise kampaaniat viiakse 6.-9. novembril läbi 17 koolis, 15 Eesti maakonnas.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
it mees
6 aastat tagasi

Kas teate kui palju kaalub tasakaaliliikur?

Ammu
6 aastat tagasi

on teada, et kotid on rasked . Muret kurtes , vastas kooli juhtkond – raamatud on klantspaberist, mis teevad raskeks, midagi pole teha. No ja kui võimalik, võib jätta mõnikord õpik kooli!

seda et
6 aastat tagasi

Minu meelest võiks ka sellele tähelepanu pöörata, milline on kodutööde maht. Tundub, et kui nädalavahetusel laps ei õpi, vajub koolis kogu maailma kokku.

ometi
6 aastat tagasi

Kaitseväkke ei kõlba,kui lapseeast kott raske,nüüd siis hakati kotte kaaluma.