0

Matsalu festivali avapäeval käis 600 last

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Fotod: MAFF

Matsalu filmifestivali avapäeval, mis on traditsiooniliselt laste päralt, käis õpilasi kõikidest ümbruskonna koolidest: Lihulast, Virtsust, Kõmsilt ja Metskülast. „Väiksemate laste seansil oli saal täis, 400 vaatajat, suuremate seansil oli pool saali,” ütles Matsalu filmifestivali direktor Silvia Lotman.

Väiksemad lapsed vaatasid filmi tiigielust – kuidas haned-luiged maid jagavad. Filmile järgnes arutelu, mida juhtis bioloog Veljo Runnel, ja maastikumäng. Suuremad lapsed kohtusid 2009. aasta festivali peaauhinna võitja Joosep Matjusega, kes rääkis, kuidas saada loodusfilmitegijaks. Töötubasid ja tegevust jätkus lastele terveks päevaks.

Tänavune Matsalu filmifestival on lastele tasuta, mitte ainult kolmapäevane lastepäev, vaid kõik filmid. „Ükskõik mis filmi keegi vaatama tuleb, tasuta ta saali ka pääseb. Et ei tekiks seda kiusatust, kas osta taskuraha eest pulgakomm või kinopilet,” ütles Lotman.

Tasuta lastepäevaks koguti raha Hooandja internetikeskkonnas, eesmärk oli koguda 1400 eurot. „Annetusi kogunes isegi veidi rohkem,” ütles Lotman.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz