Vald nõuab omanikelt Risti endise söökla lammutamist

Kaie Ilves

kaie@le.ee

endine risti söökla

Endine Risti söökla. Lääne-Nigula vald

Lääne-Nigula vallavalitsus saatis kunagise Risti sööklahoone omanikele märgukirja, milles nõuab, et ligipääs varisemisohtlikule majale piirataks ja see kas lammutataks või tehtaks korda.

 „See maja on nii halvas seisukorras, et võib variseda. See on eluohtlik. Praegu ei takista miski näiteks lastel sinna pääseda – ei ole aeda ega luuke akende ees,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Keset Risti alevikku tühjalt seisev endine söökla-kondiitritööstuse hoone kuulub osaühingule Idaser, mille omanikud on Andrus Tang ja Raivo Raudsepp.

Hoone kordategemise tähtaeg on 1. juuni, korstnal 1. august. Kui omanikud juuni alguseks ei reageeri, tuleb hakata trahvima, hoiatas Lõhmus.

Ehitusärimees Raudsepp ütles, et laseb maja lammutada. „Kui me kunagi ammu selle maja ostsime, kavatsesime seal jätkata umbes sellise tegevusega, mis seal varem oli, aga ajad muutusid ja sellest ei tulnud midagi välja,” ütles ta.

„Aeg jooksis mõtetest kiiremini,” sõnas Raudsepp.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Komissar+Paio
6 aastat tagasi

see oleks ainult pool häda kui kaudselt…………………………

uskmatu+toomas
6 aastat tagasi

Need lammutamisele minevad majad ei ole enam omavalitsuste probleem.Riik peaks jõuliselt sekkuma,aastaid seisev ahervare tuleb panna sundmüüki ja leida uus omanik.Praegu käib üks nännutamine kuigi seadusandlus lubab teatud määral sunnimeetmeid ei hakka omavalitsuste juhid neid kasutama sest kaudselt ollakse lehmalellepojad !

Ibra
6 aastat tagasi

Risti vanametalli kokkuost tuleb teha. Praegu on jäänud titekärusid üle mida vanarauda viia.
Keegi peale enam ei põruta kuna abirahad pea olematud.