Üleannetus toob laupäeval Haapsallu elektroonilise annetuskasti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Uku suviste

Üleannetust toetab kontserdiga Rannarootsi keskuses Uku Suviste. Foto Facebook

Laupäeval korraldab Tartu ülikooli kliinikumi lastefond Rannarootsi keskuses Üleannetuse heategevusliku perepäeva, mis kogub uutmoodi tehnilisi lahendusi kasutades annetusi haigetele lastele ravitoidu soetamiseks.

Keskpäeval algaval perepäeval esineb Uku Suviste. Kohal on näomaalijad, mõõtu saab võtta paberlennukite täpsuslennutamises, kaunistada seina värviliste käejälgedega ja soetada endale õnneloosipilet.

Annetused lähevad haigetele lastele ravitoidu soetamiseks. See on spetsiaalne toidusegu, mis on hädavajalik toit teatud ainete talumatuse või defitsiidiga lastele. Niisamuti on see ainsaks söögiks lastele, kes peavad toituma sondi abil.

Haigekassa aga ravitoidusegude ostu ei kompenseeri ja see on äärmiselt kulukas – kuni 1000 eurot kuus.

Annetusi saab teha ka spetsiaalses veebikeskkonnas  www.üleannetus.ee.

„Üleannetuse eesmärk on koguda 206 000 eurot, mis võimaldaks meil toetada kokku 30 last kahe aasta jooksul. Hetkel on meie abisaajate nimekirjas 16 ravitoitu vajavat last,” ütles fondi pressiesindaja Merili Kärner.

„Kampaania üks lisaeesmärk on leida üles meie abi vajavad lapsed – seetõttu korraldamegi heategevusürituse igas maakonnas, et saata sõnumit – me toetame lapsi üle Eesti,” lisas ta.

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
küsime siis
7 aastat tagasi

miks ei kompenseeri haigekassa, kes on need lapsevihkajad seal toompeal, kes kreekale lahkesti annetavad miljardeid, aga oma haigeid lapsi vihkavad