Veeteede amet peatab 20. veebruarist laevaliikluse kavandataval Vormsi jääteel

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

jaaeestipraegu

Esmaspäevane Sentinel-2 sateliitfoto jääoludest Eesti merealal.

Maanteeameti palvel peatab veeteede amet ajutiselt laevaliikluse kavandatava Rohuküla-Sviby jäätee koridoris.

Veeteede ameti peadirektori otsusega peatatakse ajutiselt laevaliiklus alates 20. veebruarist Rohuküla-Sviby laevateest paremal: Pinukse neeme ja Vormsi kagurannikul asuvat Obholmenit ühendava joone ning Rohuküla-Sviby laevatee vahelisel merealal.

Laevaliikluse peatamine seal alates 20. veebruarist ei tähenda veel, et jäätee ka tehakse. Jäätee rajamiseks peab jäätee rajaja korraldama enne põhjalikud jääkatte uurimistööd. Muuhulgas peab jääkatte paksus kogu tee ulatuses olema minimaalselt 11 cm.

Vastavalt kehtivale korrale peab laevaliiklusega ristuva või laevaliiklust muul moel mõjutava jäätee rajamiseks olema veeteede ameti nõusolek.

Praegu on veeteede amet saanud taotluse peatada laevaliiklus ainult mandi ja Vormsi vahel, et sinna saaks jäätee planeerida. Mandri ja Muhu, mandri ja Hiiumaa, Saaremaa ja Hiiumaa ning mandri ja Kihnu vahele jäätee rajamise eelduseks oleva laevaliikluse peatamine hetkel kõne all ei ole.

Haapsalu-Noarootsi vaheline jäätee on avatud eelmise nädala reedest, selleks Veeteede Ameti luba vaja pole, sest talvisel navihooajal seal laevaliiklust ei ole.

Priit Põiklik

Veeteede ameti kommunikatsioonijuht

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments