Urmas Sukles on aasta turismiedendaja

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tourest2017_Sukles

Sukles turismimessil Tourest aasta turismiedendaja tiitlit vastu võtmas. Foto Erik Peinar

Haapsalu linnapea Urmas Sukles kuulutati täna reisimessil Tourest 2016. aasta turismiedendajaks, aasta turismiobjekt on sügisel uue peahoone avanud Eesti Rahva Muuseum.

Eesti Turismifirmade Liidu presidendi Külli Karingu sõnul on aasta turismiedendaja Urmas Sukles töötanud aastaid väsimatult selle nimel, et Haapsalu oleks linn, kus on mõnus puhata nii eestlastel kui ka välismaalastest turistidel.

“Haapsalu on tulnud väga tugevalt turismikaardile ning seal toimub palju põnevaid üritusi, seega on Urmas Suklese kaasabil saanud Haapsalust tõeline turismipärl, mille üle võime vaid uhkust tunda,” ütles Karing.

“Kui vaadata, kes selle auhinna välja andsid, siis see on Haapsalule ikka väga kõva tunnustus,” ütles turismiedendaja laureaat Urmas Sukles. “25 aastaga on Haapsalu areng olnud märkimisväärne ning sel suvel polegi naljalt leida nädalavahetust, kus Haapsalus ei toimuks kahepäevast suurüritust. Aga meil on veel pikk maa minna, et Eesti turismikaardile kustumatu jälg jätta.”

Aasta Turismiobjektiks valitud Eesti Rahva Muuseumi tähtsust riikliku turismiobjektina on Külli Karingu sõnul raske alahinnata. “Maja, mis sügisel Raadil lõpuks valmis sai, on juba kuulsust kogunud nii Eestis kui ka välismaal ning see tõeliselt märgiline koht, kuhu vähemalt ühe korra peaks juhtuma iga Eestis reisiv turist – olgu siis sise- või välisturist,” tunnustas Karing.

“Kohe pärast avamist oleksime võinud öelda, et tulime, nägime, võitsime, aga anname endale aru, et suur töö seisab veel ees ning tõelised võidud on alles tulevikus,” ütles ERMi direktor Tõnis Lukas. “Siinkohal tahan öelda suure tänu kõigile reisibüroodele ja -korraldajatele, kes on juba Eestisse tulnud külalisi meilegi suunanud, sest see on tõeline tükike Eesti ajalugu, mida tasub kindlasti näha igal turistil.”

ETFL annab aasta turismiobjekti tiitlit välja alates 1990. aastast ning aasta turismiedendaja tiitlit alates 1992. aastast. Parima objekti aunimetuse pretendent peab olema tuntud, omama prestiiži turismiturul ning tagama laitmatu klienditeeninduse. Turismiedendaja aunimetuse saaja on isik, kes tegutseb otseselt turismialase ettevõtluse küsimustega praktilisel või teoreetilisel tasandil. Isik peab mõjutama oma tegevusega Eestis või välisriikides oluliselt turismi positiivset arengut Eestis. Möödunud aastal nimetati parimaks turismiedendajaks Pärnumaa ettevõtja Peter Hunt ning parimaks turismiobjektiks Saaremaa ooperipäevad.

Reedest pühapäevani toimuval Tourestil osaleb ligi 500 eksponendi rohkem kui 20 riigist. Esmakordselt on messil esindatud Maldiivid ja Tiibet.

Tourest hõlmab kolme näitusehalli – peahalli, “Puhka Eestis” halli ning “Elamused ja maitsed” halli, kuhu on koondatud eheda eestimaise toidukraami pakkujad ning atraktsioonid lastele. Messi peahallis asuvad sel aastal esmakordselt reisiteemalised jutuväravad “Reisi targalt” ja “Reisiklubi”, kus inimestel on võimalik koos tuntud reisiprofessionaalidega arutada reisimisega seotud teemade üle, kuulata põnevaid reisilugusid ning saada soovitusi ühe või teise sihtkoha kohta.

Sel aastal toimub Tourest juba 26. korda, eelmisel aastal toimunud messi külastas kolme päeva jooksul kokku üle 25 000 inimese.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
42 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tehke ise ka midagi
7 aastat tagasi

Jõudu linnapeale, oleme uhked!

no
7 aastat tagasi

ja kui majad on tühjad,kas see tähendab seda ,et nende ümbrust ei saa nüüd korda teha või ??? Ehk üks aselinnapeadest leiaks aega sellega tegeleda.Majad tühjad aga mitu aselinnapead palgal on ?Tegelege selle probleemiga.Hea on käsi laiutada,et majas keegi ei ela ja probleemi nagu pole.

Ikka nii juba.
7 aastat tagasi

Maxima poe müüja saab ka juba kõrgemat palka, kui lasteaiaõpetaja.

PALJU
7 aastat tagasi

kommentaare näitab, et meie MEER on äge ja toimekas ning rahvas jälgib ja
on huvitatud mis linnas toimub ja kuidas linnavalitsus asjadega hakkama saab.Heakord on kohati jah tõesti olematu, eriti need eramajade piiridesse jäävad tänavad, kus ei elata, selle küsimuse lahendamiseks peaks linnavalitsus otsima kinnisasja omaniku kontakte ja kasvõi lepingu sõlmima-linn koristab ja omanik maksab.Linnapeale muidugi õnnitlused saadud tunnustuse puhul-Haapsalu on pildil ja meedias olemas.

rohkem silte
7 aastat tagasi

kodanikud, ärge loopige prügi maha- selleks ostsime teile prügikastid.aitäh!
väga hea pilguheit linna kitsaskohale.Meil on suunavaid silte vajaka- prügikaste juba saime… ja okaspuud oleks paremad kui lehtpuud- ei ajaks karva s.t. lehti maha.

küsimus
7 aastat tagasi

kas tänapäeval enam kojamehi polegi linnas ? Tänavad on tegelikult üsna räpased .Pargid on räpased. Majade ääres on kõdunenud puulehed,paberid ja praht.Ma saan aru,et mõnedes neist keegi ei ela aga ka need kohad on osa linnast.Ja selliseid kohti on linnas palju.Külastage mõnda Poola väikelinna ja te näete, milline on üks puhas linn.

Ikka+nii+juba.
7 aastat tagasi
Reply to  küsimus

Kojamehi vaja ikka otsida. Aga kes otsib, kui eramajades valitseb tühjus. Üks tühi maja ajab teist taga. Keegi ei elagi nedes majades. Aknadki kukuvad eest ära, katused lagunevad uksed lääbakil. Kellegile pole neid maju vaja. Tee mõned tiirud linnas jala ja vaata ringi. Pole olemas inimesi elumajades. Lausa kokkukukkumise ohud!

nõus
7 aastat tagasi

ilmselt need mõned tallalakkujad on vitamiine täis topitud

vitaiinilaks
7 aastat tagasi
Reply to  nõus

Aga äkki Haapsalus tulevad puhkajatele head mõtted pähe, mida hiljem realiseerida. Mina lähen ka vahel metsa, kus just kõige siledamad rajad ei ole. .. aga pärast on selline vitamiini laks, et tõstaks mäed paigast.

no jaa
7 aastat tagasi
Reply to  vitaiinilaks

Suku ikka armastab enne valimisi vitamiinitopse jagada, et linnaelu roosade prillide läbi näeks

prillmadu
7 aastat tagasi
Reply to  no jaa

Roosa on ikka etem kui must prill.Mustad prillid on head siis kui valgus pimestab. Pimestav valgus või valgustav pimedus.

no+jaa
7 aastat tagasi
Reply to  no jaa

kahjuks või õnneks kõigile vitamiine ei jagu ja nii jääb ka neid, kes läbi mustade prillide reaalset Haapsalu pilti näevad, teisisõnu valgustav pimedus.

nõus
7 aastat tagasi

lasteaiaõpetajate jaoks raha ei ole,aga endale preemiate ja palgatõusu jaoks iga kell

Tegus+eakas
7 aastat tagasi

Väga hea uudis! Oleks selliseid ainult rohkem.

Rein
7 aastat tagasi

Haapsallane-Ole aga lahke ja kandideeri-olen nõus Sind valima kui loetled,et millisel moel saab LV meie elujärge parandada. Ideede pakkumisel aga pea meeles,et need oleks ikka LV pädevuses ja teostamisel seaduslikud.

haapsallane
7 aastat tagasi
Reply to  Rein

Suur tänu hea mõtte eest. Kaalun kandideerimist. Panen seega mõned programmilised mõtted kirja ja avaldan ikka avalikult.

hamlet
7 aastat tagasi
Reply to  haapsallane

Mõtle hoolega- kas su nahk on ikka nii paks nagu ninasarvikul, mis valu välja kannatab kui rahvas sind nüpeldama hakkab.
Olla või mitte olla?- See on küsimus! Mis oleks üllam: Vaimus taluda. kõik nooled, mida vali saatus paiskab… või tõstes relvad hädamere vastu. vaev lõpetada?

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  hamlet

“Nahk” ei pea muidugi enda seljas olema, piisab kui on piisavalt “põrsaid”,
kelle seosetu kisa igasuguse kriitika summutab?