14

Algas Läänemaa aasta sportlase internetihääletus. Vaata nominente ja nende saavutusi

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Ottomar Ladva. Foto: arhiiv

ottomar ladva

Eesti parim maletaja Ottomar Ladva kandideerib Läänemaa aasta parimaks juunioriks noormeeste seas. Foto Arvo Tarmula

1.-12. jaanuarini saab spordiliit Läänela koduleheküljel valida Läänemaa aasta sportlast.

Internetihääletus kestab 12. jaanuari keskpäevani. Kandidaadid on üles pandud esitamise järjekorras. Valida saab igaüks vaid ühe korra. Internetihääletus on IP põhine.

Kategooriaid on kaheksa: parim noorsportlane neiu ja noormees, parim nais- ja meessportlane, parim meesseenior, võistkond, parim harrastussportlane mees ja naine.

Tulemused tehakse teatavaks 13. jaanuaril Lääne maakonna spordiaasta pidulikul lõpetamisel Taebla kultuuri- ja spordikeskuses ja http://www.laanesport.ee kodulehel.

Nominendid:

Juuniorid, neiud

Hele Tamm – Eesti juunioride meistrivõistlustel naistemaadluses 1. koht, täiskasvanute naistemaadluses Eesti meistrivõistluste 3. koht.

Carmen-Lii Targamaa – epeevehklemises kadettide (U-17) Euroopa karika etapil Espoos 2. koht, Zrenjaninis 7., Eesti naiskonnaga võit Klagenfurtis, Põhjamaade juunioride meistrivõistlustel (U-20) 2. koht, Eesti kadettide karikavõistlustel 2. koht. Eesti naiskadettide epeekoondise koosseisus Euroopa karika etapil 3. koht.

Madli Rahuvarm – kergejõustiku Eesti juunioride sisemeistrivõistlustel Tartus 1. koht kuulitõukes, Eesti juunioride meistrivõistlustel Rakveres kuulitõukes 1. koht, kettaheites 2. koht. Anna-Maria Vjazemski – Eesti A-klassi meistrivõistlustel kergejõustikus 300 m tõkkejooksus 3. koht.

Maily Märss – Eesti C-klassi meistrivõistlustel Karksi-Nuias teivashüppes 3. koht, „TV 10 Olümpiastardi” teivashüppes 2. koht, uus makonna tipptulemus selles vanuseklassis.

Annabel Moor – Eesti talvistel sisemeistrivõistlustel C-klassi 3. koht teivashüppes.

Eliis-Maria Koit – „TV 10 olümpiastardi” teivashüppe 2. koht, kõrgushüppe 2. koht.

Hanna-Liisa Salf – „TV 10 olümpiastardi” 600 m jooksu 3. koht, uus klubi ja kooli rekord. Lydia Kurus – spordipüstoli laskmises Euroopa meistrivõistluste 23., Balti matši 1. koht, Eesti juunioride meistrivõistluste 2. koht, õhupüstoli laskmises Eesti juunioride meister, Eesti noorte individuaalne ja võistkondlik meister õhupüstoli ja spordipüstoli laskmises.

Kerli Neljas – spordipüstoli laskmises Euroopa meistrivõistluste 32., Balti matši ja Eesti juunioride meistrivõistluste 3., Eesti noorte võistkondlik meister; õhupüstoli laskmises Eesti juunioride meistrivõistluste 3., Eesti noorte meistrivõistluste 2., võistkondlik Eesti meister.

Kaisa Kuusik – spordipüstoli laskmises Euroopa meistrivõistluste 35., Eesti noorte meistrivõistluste 2., Eesti noorte võistkondlik meister, õhupüstoli laskmises Eesti noorte meistrivõistluste 3., võistkondlik noorte Eesti meister.

Ele-Riin Niit – spordipüstoli laskmises kuni 14-aastaste Eesti meistrivõistluste 2. Birgitta Vare – spordipüstoli laskmises kuni 14-aastaste Eesti meistrivõistluste 3.

Noormehed

Raiko Uus – Eesti meister õpilaste vabamaadluses -66 kg.

Kaarel Tamm – Eesti kadettide meister kreeka-rooma maadluses.

Jaanis Soosaar – kadettide kreeka-rooma maadluse Eesti meistrivõistluste 2.; õpilaste vabamaalduse Eesti meistrivõistluste 2.

Henrik Priimägi – epeevehklemise U14 Euroopa karikavõistluste etapivõit Espoos; U14 Põhjamaade meistrivõistluste 9.

Toomas Vestli – lauatennise Eesti meistrivõistluste meespaarismängu 2., Eesti juunioride meistrivõistluste üksikmängu 2., meespaarismängu meister, segapaarismängu 2., juunioride võistkondlike meistrivõistluste 2.

Eerik Pank – sumomaadluse U14 vanuseklassi Eesti meistrivõistluste üle 65 kg kaalukategooria 2. ja absoluutkaalu 3. Euroopa meistrivõistluste U14 üle 70 kg pronksmedal.

Joonas Kaskmäe – kreeka-rooma maadluse U20 vanuseklassi -96 kg Eesti meistrivõistluste 2.

Fred Martin Mägi – kreeka-rooma maadluse U20 vanuseklassi -84 kg Eesti meistrivõistluste 3.

Ainar-Sten Junker –sisekergejõustiku Eesti meistrivõistluste U18 vanuseklassi 2. koht 5000 meetri käimises; kreeka-rooma maadluse U18 vanuseklassi Eesti meistrivõistluste 2. koht kuni 76 kg kaalukategoorias; vabamaadluse U18 vanuseklassi Eesti meistrivõistluste 3. koht kuni 69 kg kaalukategoorias; kergejõustiku Eesti meistrivõistluste U18 vanuseklassi 3. koht 5000 m käimises.

Martin Teppan – kergejõustiku Eesti meistrivõistluste 800 m jooksu 2. koht, sisekergejõustiku Eesti meistrivõistluste 800 m jooksu 3. koht, Balti maavõistluse 800 m jooksu 5. koht, sisekergejõustiku Balti maavõistluse 800 m jooksu 6. koht.

Elari Tahvinov – vabapüstoli laskmise Eesti juunioride meistrivõistluste 2. koht, Eesti noorte meistrivõistluste 2. koht, noorte meistrivõistluste võistkondlik meister, õhupüstoli laskmise Eesti noorte meistrivõistluste 3. koht, võistkondlik meister, spordipüstoli laskmises Eesti noorte meistrivõistluste võistkondlik 2. koht, olümpia kiirlaskmise Eesti noorte meistrivõistluste võistkondlik 2. koht.

Ekke Alar Toomingas – olümpia kiirlaskmise Eesti noorte meistrivõistluste individuaalne ja võistkondlik 2. koht, õhupüstoli Eesti noorte meistrivõistluste 2. koht ja võistkondlik meister, vabapüstoli Eesti noorte meistrivõistluste 3. koht ja võistkondlik meister, spordipüstoli Eesti noorte meistrivõistluste võistkondlik 2. koht.

Karl-Armin Võsur – olümpia kiirlaskmise B-vanuseklassi Eesti meistrivõistluste 3. koht, võistkondlik 2. koht, vabapüstoli laskmise Eesti noorte võistkondlik meister, spordipüstoli laskmise Eesti noorte meistrivõistluste 2. koht.

Silver Loorens – spordipüssi laskmise noorte Balti matšil ja juunioride Eesti meistrivõistlustel 2. koht, spordipüssi laskmises Eesti noorte meistrivõistluste võistkondlik 2. koht, õhupüssi laskmises Eesti noorte meistrivõistluste võistkondlik 3. koht, 3×20 standardharjutuse Eesti noorte meistrivõistluste võistkondlik 3. koht.

Eerik Salf – olümpia kiirlaskmise B-klassi meistrivõistluste 1. koht, püstoli ilmuva märgi võistluses B-klassi meistrivõistluse 2. koht, õhupüssi laskmise B-klassi meistrivõistluste 2. koht, spordipüssi 60 lasku lamades harjutuse Eesti noorte võistkondlike meistrivõistluste 2. koht, õhupüssi laskmise Eesti noorte meistrivõistluste võistkondlik 3. koht, 3×20 standard harjutuse Eesti noorte meistrivõistluste võistkondlik 3. koht.

Kaspar Kohtring – spordipüstoli harjutuse kuni 14aastaste Eesti meistrivõistluste 3. koht. Kristo Simulask – juunioride seitsmevõistluse talvise Balti maavõistluse 1. koht, 10-võistluse Balti maavõistluse 2. koht, kõrgushüppes maakonna rekordi kordamine 2.09, juunioride MM-normi täitmine. Eesti juunioride meistrivõistlustel kaugushüppes 2. koht, 200 m jooksus 3. koht.

Erki Mitman – U18 Euroopa meistrivõistluste 10-võistluse 14., U18 vanuseklassi Balti maavõistluse mitmevõistluse 1., kuulitõuke 6. kettaheite 6., Balti noorte talviste mitmevõistluse meistrivõistluste 5., Eesti meistrivõistluste A-vanuseklassi mitmevõistluse ja kettaheite 2., kuulitõuke 3., Eesti talviste mitmevõistluse meistrivõistluste A-klassi 1.

Ottomar Ladva – Eesti meeste ja juunioride meister tavamales, Eesti meeste meister kiirmales; maleolümpial Eesti koondises teine laud; sai 2016 suurmeistriks; MM-i Balti tsooniturniiri 3. koht.

Markkus Kõre – Eesti sisemeistrivõistluste teivashüppe C-klassi 3. koht.

Kevin Sakson – Eesti sisemeistrivõistluste kuulitõuke A-klassi 2. koht.

Reimo Milva – kreeka-rooma maadluses kuni 20aastaste Eesti meister, täiskasvanute Eesti meistrivõistluste 3.

Robin Särg – kardisõidus Eesti meistrivõistlustel klassis MINI 60 teine koht. Pääses tulevaks hooajaks Itaalia karditootja Lenzokart tehasemeeskonda.

Demis Teral – epeevehklemise Eesti U-14 meistrivõistluste 3. koht, võistkondlik I koht, Eurocup U-14 Helsinki 8. koht ja Tallinn 6. koht.

Naissportlane

Kristina Kuusk – Eesti naiskonnaga Euroopa meister ja Rio olümpiamängude 4. Naiskonnaga maailmareitingu hetkeseisu 1.; Barcelona MK-etapi 11. koht, naiskonnaga 1. koht; Rio GP 6. koht; Eesti meistrivõistluste 3. koht, Eesti karikavõistluste 3. koht; Suzhou MK-etapil naiskonnaga 4. koht.

Triin Kuusik – õhupüstoli laskmises Balti matši 2. koht, Eesti meistrivõistluste võistkondlik 3. koht, õhupüstoli Eesti võistkondlik meister.

Ulrika Tülp – Eesti meister, Eesti karikavõitja ja Eesti superkarika võitja naiste jalgpallis Pärnu JK koosseisus. Pärnu JK II koosseisus Eesti naiste esiliiga võitja ja naiste esiliiga suurim väravakütt.

Nelli Paju – epeevehklemise SAF POKAL MK-sarja satelliitturniiri 1. koht; Valge Daami turniiri 2. koht; Oslo satelliitturniiri 2. koht; Suzhou MK-etapi naiskondlik 4. koht, individuaalne 24. koht.

Katrina Lehis – epeevehklemise Rio De Jainero GP (eelolümpia) 3. koht; Legano MK-etapi 5. koht; Oslo satelliitturniiri 1. koht; Tallinna Mõõgal naiskonnaga 1. koht; Suzhou MK-etapil naiskonnaga 4. koht.

Meessportlane

Sten Priinits – epeevehklemise Eesti meister, Rio de Janeiro GP-etapi 13., MK-etapil Bernis 13., MK-etapil Buenos Aireses 14., MK-etapil Vancouveris Eesti meeskonnaga 4., Eesti karkavõistluste 3., Läänemaa lahtiste meistrivõistluste 2.

Arles Taal – õhupüstoli laskmise Eesti meistrivõistluste 3. koht, jooksva metssea harjutuse Eesti meistrivõistluste 5. koht, liikuva märgi harjutuse Eesti meistrivõistluste 7. koht.

Vaiko Vooremaa – jääpurjetamise MM-i 3. koht, EM-i 13. koht, Läänemaa meister.

Kairo Kivi – kardisõidus Eesti meister.

Kert Pääbo – Eesti kestvuskrossi meistrivõistluste 3. koht.

Peeter Turnau – epeevehklemise Eesti meistrivõistluste 3. koht, Eesti karikavõistluste võitja, meeskondlik Eesti meistrivõistluste teine.

Argo Jõesoo – sisekergejõustiku Eesti meistrivõistluste 1500 m jooksu teine koht, 3000 m jooksu teine koht; kergejõustiku Eesti meistrivõistluste 5000 m jooksu 2. koht, poolmaratoni 3. koht; Selveri linnajooksude võitja; Hannoveri maratoni 8. koht.

Seeniorsportlane

Heikki Sool – lauatennise üksikmängus Põhja-Euroopa veteranide meistrivõistluste ja Eesti veteranide meistrivõistluste pronksmedalivõitja, Eesti võistkondlike meistrivõistluste I liiga võitja.

Raal Kurus – olümpia kiirlaskmises Eesti meistrivõistluste võistkondlik 3. koht, spordiühingu Jõud meistrivõistluste 4. koht, täiskaliibrilise püstoli laskmises Eesti meistrivõistluste võistkondlik 3. koht ja individuaalne 4. koht.

Kalju Aigro – tennise ITF turniiri võitja, Eesti meistrivõistluste 2. koht. Vello Kuhi – tennise ITFR (Rotary klubide) MMi I koht, ITF turniiri võitja.

Mati Kallemets – suusaveteranidele M65 klassi Eesti meistrivõistluste klassikasõidu 5 km hõbemedal, 5 km vabastiili hõbemedal. Estonian SKIO Weekend Rakvere M65 suusasprindi 2. koht, lühiraja 2. koht. Eesti meistrivõistluste M65 vanuseklassis suusasprindi 4. koht. Balti ja Eesti meistrivõistlustel rattasprindis 4. koht.

Reio Engmann – Eesti motokrossi meistrivõistluste MX veteranide klassis 3. koht; kestvuskrossi Eesti meister.

Võistkond

Vehklemisklubi En Garde naiskond (Katrina Lehis, Nelli Paju, Maarja Konrad) – Eesti meistrivõistluste hõbemedal.

Vehklemisklubi En Garde meeskond (Sten Priinits, Peeter Turnau, Indrek Vallik, Tarmo Trummal) – Eesti meistrivõistluste hõbemedal.

SK Haapsalu püstolipoisid (Elari Tahvinov, Ekke Alar Toomingas, Hendry Viira, Karl-Armin Võsur, Karl Gregor Jakk) – õhupüstoli laskmises Eesti noorte meistrivõistluste 1. koht, vabapüstoli laskmises Eesti noorte meistrivõistluste 1. koht, olümpia kiirlaskmises Eesti noorte meistrivõistluste 2. koht, spordipüstolis Eesti noorte meistrivõistluste 2. koht.

SK Haapsalu püstolitüdrukud (Lydia Kurus, Kaisa Kuusik, Kerli Neljas) – spordipüstoli laskmises Euroopa meistrivõistluste 8. koht, Eesti noorte meistrivõistluste võistkondlik 1. koht, õhupüstoli laskmises Eesti noorte meistrivõistluste 1. koht.

SK Haapsalu püstolimehed (Jaago Kajalainen, Karl-Adam Kaustel, Raal Kurus) – olümpia kiirlaskmises Eesti meistrivõistluste 3. koht, täiskaliibrilise püstoli laskmises Eesti meistrivõistluste 3. koht.

SK Haapsalu püssipoisid (Martten Tiitsma, Silver Loorens, Eerik Salf, Kaido Kruusamäe) – Eesti noorte meistrivõistluste 2. koht 60 lasku spordipüssist lamades harjutuses, Eesti noorte meistrivõistluste 3. koht 3×20 standard spordipüssist harjutuses, Eesti noorte meistrivõistluste 3. koht õhupüssist laskmises.

SK Haapsalu püstolinaised (Triin Kuusik, Kerli Neljas, Kaisa Kuusik, Küllike Sinisalu) – Eesti meistrivõistluste 1. koht õhupüstoli laskmises 2015 ja 2016, Eesti meistrivõistluste 3. koht spordipüstoli laskmises.

Parim harrastussportlane, naine

Marelle Saar – tennise Eesti Mixtuur võitja.

Kelly Veske – tennise Eesti I liiga võitja.

Ly Märss – Haapsalu maratoni naiste esikoht, üldarvestuses 17. koht; Ridala Jüriööjooks – naisveteranide I koht, üldarvestuses 15. koht; Eesti ööjooks – 40+ naiste 7. koht; SEB maraton 21 km 91. koht; Kullamaa maijooks oma vanuseklassis 1. koht; Haapsalu maanteejooksu 13. koht.

Kädi Raadla – pikamaasuusatajate sarja Estoloppet üldkokkuvõttes N15 I koht; Hawaii Express Estonian Cup rattamaratonide sarja üldkokkuvõttes N16 II koht; Läänemaa meister jalgrattakrossis N16; Marimetsa Kapp rattamaratonide sarja üldkokkuvõttes N16 I koht; RMK Kõrvemaa nelikürituse lühikeste etappide üldkokkuvõttes naiste parim, üldkokkuvõttes 3. koht.

Parim harrastussportlane, mees

Marko Kukuškin – autosprint Lääne regiooni meistrivõistlustel rahvaspindis 1. koht; Eesti autospordi liidu rahvasprindi karikavõistlustel 1.koht; Helmet Palmi mälestusvõistluse sarjas rahvarallis 1. koht (võistlusklass 2WD-S või 2WD-b). Lääne regiooni meistrivõistluste võitja; Läänemaa talimängude auto vigursõidu võitja.

Innar Mäesalu – tennise Eesti Mixtuur võitja.

Martin Loorits – Läänemaa meister rannavõrkpallis, Haapsalu Beach meister, Credit24 suvevolle parim veteran Läänemaal.

Marek Turu – tennise Eesti I liiga võitja.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Vanamees
Vanamees

Meil on ju ka oma maailmameister – Renee Pajuste rendzus.

Imelik
Imelik

Jääb mulje, et lihtsalt järgitakse kohustust – vaja selgitada, aga kuidas, selle peale ei vaevuta mõelda. Siit siis need apsukad. Kala hakkab ikka peast mädanema, millest ka linnavalitsus otsib ainult pehmete erialade nominente omast majast,nägemata seda kuidas naabrid toimetavad. Linnavalitsus vegeteerib selget mugavustsooni.

Jaak
Jaak

Väga õige

Pets
Pets
Kunagi oli selline kord: Lääne Maakonna aasta parima sportlaste ja võistkonna valimise juhend 1.Lääne Maakonna aasta sportlased ja võistkonnad selgitatakse ankeetküsitluse teel välja 25. detsembriks. 2.Välja selgitatakse: 2.1. aasta meessportlane + treener 2.2. aasta naissportlane +treener 2.3. aasta võistkond+treener 2.4. aasta noorsportlane noormees + neiu ja treener. 2.5 aasta seeniorsportlane M + N 3. Spordiklubid esitavad nominendid 1.detsembriks Spordiliidule, kes saadab viie päeva jooksul esitatud nominentide nimekirjad ja ankeedid spordiklubidele ja eks-pertidele. Täidetud ankeedid tagastatakse Spordiliidule hiljemalt 15. detsembriks. 4. Iga ankeedi täitja kannab ankeedile pingereas eraldi mees-, nais-, noor- ja veteransportlased ning võistkonnad. 5. Parimate selgitamisel arvestatakse nii noortel… Loe rohkem »
Toomas
Toomas

Ega siis nagunii ei selgu parimad , vaid ikka need kellel rohkem hääletajaid e.sõpru. Mingeid kriteeriumeid ju paigas pole, kes rohkem kaagutab see kõrgema koha saab. Tegijaid teab rahvas niigi, kahju ainult nendest kes spordiliidu tunnustust ei pälvi.

On
On

pikad ohjad või mitte, aga ega see esitamise süsteem päris ainuõige ei ole. Kui ei esita, siis pole olemas.

aga
aga

küsi,mida Lass seal kõik need aastad teinud on?

Nimi3
Nimi3

Kui seda artiklit nägin tulingi vaatama, kas ka Läänemaa ratsutajaid on mainitud, aga ei. Ei saa aru miks, sest tõesti, paljud Läänemaa ratsanikud on tublit tööd teinud ja häid kohti saavutanud.
Ootan huviga, millal hakatakse lõpuks ka ratsutajatest lugu pidama.

Nimi2
Nimi2

Miks ei peeta lugu ratsutajatest? Paljud läänemaa ratsutajad tegid väga head tööd see aasta ja said väga auväärseid kohti aga miski pärast pole siin mainitud ühtegi nime?

No
No
Arvan
Arvan

Et kordki tuleks tunnustada ka ratsasportlasi , kes sellest kaadrist siin on minu meelest rohkem sportlased .

seda et
seda et

Mulle tundub, et vähemalt ühe püstolinaise vaimne seisund tuleks üle kontrollida.

??
??

Kelel neist?

wpDiscuz