Ratas: haldusreform läheb riigikohtu otsust arvestades edasi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

Jüri Ratas (arvo tarmula) (6) Peaminister Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

Riik läheb haldusreformiga edasi, arvestades täielikult riigikohtu otsust, kinnitas peaminister Jüri Ratas riigikohtu haldusreformi seaduse põhiseaduspärasust puudutavat kohtuotsust kommenteerides.

"Riigikohtu otsus tunnistada haldusreformi seaduse peamine osa põhiseaduspäraseks annab lisakinnituse, et haldusreform jätkub," ütles Ratas valitsuse pressiesindaja vahendusel. "Kõige olulisem on teha jõupingutusi inimeste elukeskkonna parandamiseks. Seetõttu suurendame kohalike omavalitsuste otsustusõigust ning tõstame nende tulubaasi oma elanikele kvaliteetsete ja kättesaadavate teenuste pakkumiseks."

"Haldusreformist on viimased paarkümmend aastat räägitud ning täna valitseb selge arusaam, et see tuleb koostöös omavalitsustega reaalselt ellu viia. Tunnustan kõiki volikogu liikmeid, volikogu esimehi, vallavanemaid, linnapeasid, omavalitsusliite ning teisi osapooli, kes on reformi õnnestumiseks oma panuse andnud," ütles Ratas.

"Valdade liitumine on kohaliku elu edasiviimiseks vajalik ning kõige olulisem on seejuures turvalise ja hea elukeskkonna tagamine," ütles peaminister. Ratas kinnitas, et kohati muret tekitanud 5000 elaniku nõude puhul omavalitsuse moodustamiseks on mõistliku lahenduse leidmiseks võimalik lubada mõningast paindlikkust.

Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium tunnistas teisipäeval avaldatud otsuses kehtetuks haldusreformi seaduse punkti, mis seadis valitsuse ühinemiskulude ülempiiriks 100 000 eurot. Muus osas jättis riigikohus haldusreformi seaduse jõusse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments