0

Läänlased said murdmaajooksu Eesti karikavõistlustelt kaks medalit

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

junker vallik teppan foto getreu

Läänemaa kergejõustikuklubi edukad jooksumehed Ainar-Sten Junker, Virgo Vallik ja Martin Teppan. Foto erakogu

Pärnumaal Jõulumäel peeti 2016. aasta murdmaajooksu Eesti karikavõistlused ja meistrivõistlused. Jõulumäe tervisekeskuse huvitavatel ja mitmekesistel jooksuradadel tegid väga hea võistluse kolme Läänemaa kergejõustikuklubi 12 sportlast.

Karikavõistluste programmis oli kokku 16 distantsi kümnele vanuserühmale, Eesti murdmaajooksu meistrid selgusid aga naiste 8 kilomeetri ja meeste 12 kilomeetri distantsil.

Kolmest Läänemaa klubist oli edukaim Läänemaa kergejõustikuklubi (treenerid Endel Susi ja Jaanus Getreu), keda esindasid valdavalt Lihula gümnaasiumi õpilased. Nemad tegid ka maakonna kaks säravamat tulemust. Poiste C-klassi 1000 meetri jooksus saavutas imelise lõpuspurdi teinud Virgo Vallik ajaga 3.34.0 teise koha. 15 jooksjaga võistlusel ületas ta kõrvuti Hanno Tammega finišijoone. Poiste aeg oli sama, kohtunikud aga kuulutasid võitjaks Tamme. Mõistagi on seitse aastat jalgpalliga tegelenud Virgo Vallikule teine koht suur kordaminek.

Sama klubi parim kergejõustiklane, Eesti koondislane Martin Teppan võistles poiste A-klassi 1000 meetri jooksus. Taas tegi Martin väga südika etteaste ja teine koht tuli ajaga 3.11.0.

Sellel distantsil võistlesid veel kaks Läänemaa kergejõustikuklubi jooksumeest: Ainar-Sten Junker saavutas üheksanda ja Tambet Järve 11. koha. Kokku jooksis poisse sel jooksumaal 16.

Tütarlaste A-klassi 500 meetri jooksus tuli rajale kümme jooksjat ja klubile tõi üheksanda koha Hanna Hatto, aeg 1.47,0.

JK Tempo (treener Mihhail Jutkin) parima koha eest selle aasta murdmaajooksu karikavõistlustel hoolitses Ruslan Sergatsov. Tema poiste A-klassi aeg 11.27,0 andis 11 osaleja hulgas viienda koha.

Daniil Andrianov oli meesjuunioride 5 kilomeetri jooksus seitsmes, aeg 22.36,0, ning Anastassija Skatsko tütarlaste B-klassi 1,5 kilomeetri distantsil üheksas, aeg 6.07.0. Daniilil oli konkurente kuus ja Anastassijal 12.

JK Tempo esindaja oli medalinõudleja ka Eesti meeste murdmaajooksu meistrivõistluste 12 kilomeetri jooksus. Igor Skatsko laeks jäi sellel korral 12 osalejaga jooksus 11. koht, ajaga 48.43,0.

Hästi jooksid kaks Haapsalu kergejõustikuklubi (treener Kaja Ladva) kergejõustikutüdrukut. Tütarlaste C-klassi 500 meetri jooksus tuli starti koguni 42 võistlejat. Keity-Liina Kallas saavutas ajaga 1.34,0 viienda koha. Esikolmikukohast jäi teda lahutama vaid üks sekund. Täpselt sama aja jooksis tütarlaste B-klassis Keity-Liina klubikaaslane Hanna-Liisa Salf. 17 osalejaga jooksus andis see tubli kaheksanda koha.

Eesti kergejõustikuliit pani järjekorda ka klubid. Eesti 2016. aasta parim klubi murdmaajooksus on Rakvere KJK Vike. Kokku teenis punkte 30 kergejõustikuklubi. Läänemaa kergejõustikuklubi oli 15., JK Tempo 16. ja Haapsalu kergejõustikuklubi 21.

Jaanus Getreu

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz