Tiit Madisson kolis tagasi Eestisse

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tiit Madisson Lihula mälestussamba avamisel. Foto: Arvo Tarmula

Tiit Madisson. ARHIIV

Aastaid tagasi Hispaaniasse läinud elupõline vabadusvõitleja ja kirjanik Tiit Madisson kolis Eestisse tagasi, kirjutab Pärnu Postimees.

“Kuueaastane eluperiood Hispaanias sai otsa,” ütles nüüdseks 66-aastane Madisson.

Koos abikaasaga Hispaaniasse Andaluusia rannale elama kolinud Madisson pakkus meediale mõnda aega oma elukorraldusega huvi. Hispaanias jalad maha saanud, sisustas ta aega peamiselt kirjutamisega. Tema viimatine üllitis vabadussõjalaste tõusust ja langusest on juulist raamatupoodides müügil.

Kodumaale naasmise peapõhjusena nimetas Madisson igavust. “Seal oli jube igav, nii mandub inimene ära. Teiseks mitu kuud kestev palavus, mis eestlasest pensionärile on liig,” rääkis ta.

Võrreldes kuue aasta taguse ajaga märkis Madisson Eestis toiduainete odavnemist võrreldes Hispaaniaga, kuigi sealse veini hinna vastu ei saa. Põhisöögikraami hindades enam erilist vahet ei olevat.

Madisson oli Pärnus seoses sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) korraldatud tuuriga rahvaalgatuse õiguse tagasisaamiseks.

Edasiste plaanide kohta ütles Madisson, et peab pensionäripõlve, kuid on valmis SAPTK-i aktsioonides kaasa lööma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mai
7 aastat tagasi

Hurraa!!!
Varrole abimees! Poolpederiigist tagasi turvalisse!

Triibik
8 aastat tagasi

Siis,kui see nn.haldusreform on jòuga lòpule viidud ning kohalikud on eriarvamusel refi ja sotside regionaalpoliitikast. Ainuke vòimalus kohalikke huvisid kaitsta on kòikide vajalike asjade ( teed,koolid jne.) jaoks isuga vòlgu vòtta. Sest pàrast ei nàe te sentigi.?

kraanajuht
8 aastat tagasi

millal lihulas jälle rahvast peksma hakatakse

Triibik
8 aastat tagasi

Kulla 18.05,saa kaineks. Madisson oli julge vallavanem Lihulas,kes koos oma rahvaga julges tollase siseminister Partsi saadetud koertega politsei eriùksuse vastu astuda. Ja sammas oli pýstitatud annetustest ning vallavolikogu loaga. Riigil ( Partsil) polnud mingit òigust oma rahva vastu jòudu kasutada,kuna sammas oli pùstitatud kòigi sòjas langenute màlestuseks,sa lammas.

jj
8 aastat tagasi

Kas tahab veel kuhugi natsisamba püsti panna?

MMM
8 aastat tagasi

Andaluusia on talle parim.
Vein ikka peamine.

Juku
8 aastat tagasi

Väga tegus mees,hea,et tagasi on ja
kohe tegutsemas.Edu ja önne.

Erni
8 aastat tagasi

Tuleb taas uusi võlgu tegema kuigi vanad veel maksmata ! Selline “vabadusvõitleja” siis lehtede uudiskülgedel.

Unesnôiduja
8 aastat tagasi

No ta oleks vôinud küll sinna Andaluusiasse edasi jääda.