Haapsallu jõuab järgmine pagulaspere Süüriast

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Pagula pilt

Juuni keskel jõuavad taas Eestisse kaks perekonda ümberpaigutatavaid sõjapõgenikke. Üks neist peredest paigutatakse Haapsallu, teatas MTÜ Pagula.

Haapsallu elama saabuv pere on pärit Süüriast. Pere koosneb isast, lapseootel emast ja kolmest eelkooliealisest lapsest. Vanemad on avatud suhtumisega inimesed, kes räägivad lisaks araabia keelele ka inglise keelt.

Perekonnale üüritakse Haapsalus korter, neid võtab vastu ja toetab MTÜ Pagula.

Aprillis tuli Haapsallu esimene perekond Süüria sõjapõgenikke.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
naljatilk
7 aastat tagasi

kõik on ju hästi. meie oravakesed, saavad aktiivse sabaliputamise eest, tublid +punnid kirja ja mtü “pagula” oma kena nutsu kätte- mida siis omakeskis ära jagada. …et ikka jaguks ja tülli ei pööraks. mis meil,sallimatutel, ikka öelda või olla… hää kui keegigi rahul on! edu multikultiveerimises!

minu nimi
7 aastat tagasi

Haapsallu ei tasu siis kinnisvara muretseda.Oli kavas korter osta, kuid t6mban Haapsalu linna maha oma nimekirjast.

õige otsus
7 aastat tagasi
Reply to  minu nimi

Haapsalus on nii ohtlik elada,et parem vaata Tallinna poole.Seal veel ruumi on!!!sinna mahub igasuguseid!!!

muri
7 aastat tagasi

Te olete ikka täiega haiged oma kommentaaritsensuuriga, ausõna….

nii
7 aastat tagasi

Tahan teada, kuidas ja kui palju eraldatakse MTÜ Pagulale eurorahasid, linnarahasid, sotsrahasid. Kui suured on tugiisikute palgad ja kui kauaks need sotsrahadel vegeteerijad Haapsalukate kaela jäävad? Selge on ju see, et see naine pole minutitki meie riigile maksu teeninud nagu meie emad on. Aga toetusi saavad küll.

vaata
7 aastat tagasi

huvitav….just vene kogukonna suurusele viitavad kommentaarid on kustutatud 😀 ega mas paha pärast….lihtsalt nii on ju….

...
7 aastat tagasi

vaatan, et siit on kadunud üsna süütud arvamused teemal massiimmigratsioon ja Eesti jätkusuutlikus. Veel mõni aeg tagasi poleks uneski näinud, et jõuame tagasi aega, kus kodaniku sõnavabadust nii tuugalt piiratakse.

Haapsalu+lukku
7 aastat tagasi

See on siis demokaraatia, kus sõnaõigus on ainult neil,kes kõigega naerusuil kaasa lähevad! On naiivne loota,et me lepime pagulastega, sest me ei lepi!

väljapääs
7 aastat tagasi
Reply to  Haapsalu+lukku

Igast olukorrast on väljapääs.teeme nagu sveitsi küla:
õhtuleht 01.06.2016
Šveitsis Aargau kantonis Oberwil-Lieli külas ei ela ühtki põgenikku, kuigi kantonivõimud soovisid sinna majutada 10 inimest, vahendab Blick Online.
Kantonivõimude otsusel tuleb Oberwil-Lieli külal maksta põgenike vastuvõtmisest keeldumise eest igal aastal 290 000 franki (262 500 eurot).

nii...
7 aastat tagasi

Kommentaar kustutatud,sest seda püütakse varjata!!!
Eesti valitsuse salajasel käsul on maaklerifirmad blokeerinud odavate ja pagulastele sobivad korterid,mida ei müüda edasi enne,kui VAJA….Ja omanik maksab kom.kulusid,ootab…….,kuni korteri müügihinnast midagi palju järele ei jää!
Nii käitub meie vabariigi valitsus ja meie maaklerifirmad(nemad saavad oma tasu tagaselja ikka kätte!).

einoh
7 aastat tagasi

Mäesalu olemasolu muutub järjest mõttekamaks