0

Prokuratuur esitas Kiltsis mehe surnuks sõitnud juhile kahtlustuse

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

õnnetus kiltsis

Laupäeval hukkus Kiltsi lennuväljal 22aastane mees. Foto: Eduard Laur

Laupäeval Kiltsi lennuväljal omaalgatuslikul kiirendusvõistlusel 22aastase mehe surnuks sõitnud juhile on esitatud kahtlustus ja määratud elukohast lahkumise keeld.

Lääne ringkonna prokuratuuri pressiesindaja Carol Merzini sõnul on roolis olnud mees üle kuulatud kahtlustatavana karistusseadustiku paragrahv 422 lõike 1 tunnustel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumine, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm. Peale tema on üle kuulatud veel üks isik.

On teada, et juhil puudus kehtiv juhtimisõigus. Kainuse selgitab välja ekspertiis.

Merzin lisas, et territooriumi haldajale, kaitseliidule, ei ole alust kahtlustust esitada. „Kaitseliitu oli autohuviliste kogunemisest teavitatud, küll aga ei olnud neid teavitatud kiirendusest,” ütles Merzin. 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz