Eurovisiooni võitis Ukraina, Eesti poolfinaali viimane

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

finalist-juri-pootsmann

Jüri Pootsmanni lugu "Play" jäi poolfinaalis viimaseks. Foto: arhiiv

Eile peeti Stockholmis maha ülipõnev Eurovisioni finaalvõistlus, kus uuendatud hääletussüsteemi tulemusel hoiti pinget päris lõpuni välja, jagades esmalt laiali profižürii punktid ja alles seejärel televaatajate hääletusega kogutud tulemused, kirjutab Delfi.

Ülipingelise rebimise tulemusel tunnistati lõpuks võitjaks Ukraina, teisele kohale jäi Austraalia ning kolmandaks Venemaa. Kohtumiseni Eurovision 2017 konkursil suure tõenäosusega Kiievis.

Võidulooks osutunud „1944” on lugu sõjast ja kannatustest. Veel enne konkurssi püüdis end puudutatuna tundev Venemaa Ukraina liigse politiseerituse ettekäändel võistluselt eemaldada, kuid lugu lasti siiski läbi.

Pärast Eurovisiooni finaali avaldatud poolfinaalide tulemustest selgub, et Eesti laul sai tänavu esimeses poolfinaalis kõige vähem punkte. Eesti sai poolfinaalis 18 punkti. Poolfinaali võitnud Venemaa kogus 342 punkti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kaarel
8 aastat tagasi

Jälle esimesed, tõsi küll tagantpoolt ja 110000 eurot maksumaksja raha “muti auku” visatud, raisatud.
Peaks vist kiunuma hakkama, miks minu kui maksumaksja rahaga niimoodi ümber käiakse, raisatakse?

muti
8 aastat tagasi
Reply to  Kaarel

kui Jüri Pootsman oleks 2 koha saavutanud, oleks sinu raha ikka samas augus -“muti augus”. Karta on, et siis poleks sa ka rahul, sest oleks võinud rohkem pingutada…
Mis viisil sa kiunud- äkki tuleb sellest üks vahva eurolaul.

laulja
8 aastat tagasi

Arvake ära mis riigile andsid Ukraina televaatajad kõige rohkem punkte-õige vastus on Venemaale.

lauljale
8 aastat tagasi
Reply to  laulja

Sinu jutu jätkuks, sama küsimus – mis riigile (õigemini riigi laulule) andsid Eesti televaatajad kõige rohkem punkte?

Ei
8 aastat tagasi

Laulis hästi!?Maitsed on töepoolest väga erinevad.Värises,laulis valesti,tegi käega mötetuid liigutusi,keeras publikule selja,arusaamatu kaarditrikk!Laulis hästi?Ja miks ta siis viimase koha sai?Laul oli ilus,rikkus selle ka ära.Täiesti tühi koht.Selle pootsmanmi kontserdile ei taha siis ka minna kui peale maksab.Ei ole tal lavalist sära ega sarmi.Seda ei opi kusagilt,see kas on kohe vöi ei ole ega saa kunagi olema.Tsu-tsuu-freii.

Ja
8 aastat tagasi

Lugu meeldis ja Jùri laulis hàsti, mónest finaali esikùmnes olijast paremini! Maitsed on erinevad ja poliitikal kah oma osa…

mäng
8 aastat tagasi

Mõlemad on halvad omadused – nii enesekiitus kui ka takkajärgi parastamine. Meie ise kipume mikrofon peos teistelt kangesti tunnustust lunima, et mis te arvate ja kuidas teile meeldib eesti laul..

Aga nagu me teame, et tähtis pole võit, vaid osavõtt…

Ants
8 aastat tagasi

Kiidukuked andsid endast parima. Nagu suusatajad.

IRW
8 aastat tagasi

No kus nüüd need selle loo suured kiidukuked on ?